Marin zasluženo do novog trofeja

Čilić osvojio Basel!

Čilić osvojio Basel!

Marin Čilić/Foto HTS

Prvi hrvatski reket Marin Čilić je pobjedom u dva seta sa 6:1 i 7:6 (5) protiv Japanca Keija Nishikorija osvojio jaki turnir koji se ovog tjedna održavao u švicarskom Baselu. Čilić je bio postavljen za četvrtog nositelja turnira, a Japanac za trećeg.

Marin je za samo 26 minuta osvojio prvi set prepustivši protivniku samo jedan gem. Dvaput je oduzimao Nishikoriju početni udarac, u 4. i 6. gemu, a da pritom nije dopustio Japancu niti jednu priliku za ’break’. Ukupno je četiri puta Marin u prvom setu dolazio do prilike za oduzimanje servisa.

Drugi set je bio obilježen mnoštvom prilika za oduzimanje servisa kod obojice tenisača, ali se set ipak morao odlučivati u ’tie-breaku’. U trinaestoj igri Čilić prvi dolazi do ’mini-breaka’ i preuzima vodstvo od 3:2, ali odmah na svom servisu gubi poen i vraća stvari na početak. Osvaja poen na sljedećem servisu i vodi 4:3. Na servis Nishikorija Čilić opet osvaja poen te vodi 5:3. Nakon što je Nishikori osvojio sljedeći poen, Čilić je došao do prilike da sa sljedeća dva servisa osvoji finale. Osvaja jedan od dva poena te dopušta Nishikoriju da mu se ponovo približi, ali već na sljedećem servisu Japanca Marin osvaja sedmi poen i pobjeđuje u finalu.

Ovaj meč je bio ukupno 12. između Čilića i Nishikorija, a ovim trijumfom je Marin došao do pete pobjede u međusobnom omjeru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.