Čilić se vraća: “Imam motiv i vjetar u leđa, u dobroj sam formi”

Čilić se vraća: “Imam motiv i vjetar u leđa, u dobroj sam formi”

"Današnji meč mi je pokazatelj kako moram biti pripremljen za svaki meč. Tražit ću od sebe i zahtijevati da uđem od prve lopte maksimalno koncentrirano i da podižem razinu igre nebitno tko je s druge strane mreže," ističe Čilić

Marin Čilić/Foto: commons.wikimedia.org - FilipFeja

Marin Čilić se dosta mučio na početku ove sezone. Teško je dolazio do pobjede i mučio se s povratkom u formu, djelomično i zbog ozljede desnog ramena. Ipak, prva prepreka turnira u Parizu glatko je svladana.

Meč je bio dobar od početka do kraja. U potpunosti sam kontrolirao susret. Veseli me što sam bio usredotočen od prvog poena nevezano za rezultat. Servis je funkcionirao jako dobro i igra iz terena. Bio sam dovoljno agresivan kada je trebalo biti. Dobro je kada se meč završi bez velike potrošnje energije, posebno na zemlji. Zadovoljan sam s time, iako se fizički osjećam sjajno. A imam još i dva dana da se još bolje pripremim za sljedeći meč”, rekao je Čilić.

Čilić nakon meča nije znao tko mu je sljedeći protivnik. U sljedećem kolu očekuje ga talijanski kvalifikant Andrea Arnaboldi koji je u prvom kolu nakon četiri sata i trinaest minuta svladao Australca Jamesa Duckwortha 4:6, 6:7(5), 7:6(4), 7:6(2), 6:0.

Današnji meč mi je pokazatelj kako moram biti pripremljen za svaki meč. Tražit ću od sebe i zahtijevati da uđem od prve lopte maksimalno koncentrirano i da podižem razinu igre nebitno tko je s druge strane mreže,” ističe Čilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.