Čilić suvereno otvorio Tokio trijumfom nad grčkim talentom

Čilić suvereno otvorio Tokio trijumfom nad grčkim talentom

Drugi hrvatski predstavnik Franko Škugor poražen je od domaćeg tenisača Uchiyame koji je sljedeći Čilićev protivnik.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo teniskog turnira u Tokiju nakon što je u prvom kolu s uvjerljivih 6-3, 6-2 poslije sat vremena i 13 minuta igre eliminirao Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Čilić je za pobjedu servirao osam aseva, imao je 83 posto poena na prvom servisu, četiri je puta uzeo servis suparniku, a svoj je izgubio samo jednom i osvojio je 59 od 98 poena, dok je grčki tenisač osvojio 39 od 98 poena.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića, petog tenisača svijeta, i 19-godišnjeg Grka, 115. na ATP ljestvici.

Drugi hrvatski predstavnik Franko Škugor zaustavljen je u prvom kolu istog turnira gdje ga je sa 6-3, 3-6, 6-1 svladao Japanac Yasutaka Uchiyama nakon dva sata i četiri minute igre.

Škugor, koji je nastup na turniru osigurao kroz kvalifikacije, servirao je sedam aseva, dok ih je japanski tenisač servirao devet. Hrvatski je tenisač napravio četiri dvostruke pogreške i tri je puta gubio svoj servis, a suparniku ga je uzeo jednom.

Ovo je bio prvi međusobni ogled između Škugora, 324. na ATP ljestvici i Uchiyame, 214. tenisača svijeta koji će u drugom kolu igrati upravo protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.