Čilić: “Vraćam se u Indian Wellsu!”

Čilić: “Vraćam se u Indian Wellsu!”

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić otkrio je novinarki CNN-a kako se na teniske terene vraća u Indian Wellsu koji počinje za deset dana.

Marin Čilić/Screenshot: cnn.com

Marin Čilić otkrio je američkoj TV postaji CNN-u kako vjeruje da će se na teniske terene vratiti već na Indian Wellsu sljedećega tjedna.

Najbolji hrvatski tenisač morat će preko malih ekrana pratiti Davis Cup susret Srbije i Hrvatske u Kraljevu ovoga vikenda, premda je jedno vrijeme čak bio i prijavljen za meč, a njegov povratak hrvatska javnost nestrpljivo iščekuje još od kraja prošle kalendarske godine.

“Rame je dobro, za sada se odlično oporavljam i izdržalo je sve napore i treninge kojima sam bio podvrgnut. Nisam igrao službeni meč od kraja prošle godine i zaista se nadam da ću 2015. godinu započeti u Indian Wellsu, koji počinje za deset dana”, rekao je Čilić novinarki CNN-a.

“Predugo izbivam s terena, vrijeme mi teče vrlo sporo i jedva čekam ponovno početi nastupati i igrati turnire. Ovo je zapravo moj najduži period bez mečeva; dva puna mjeseca uopće nisam udario lopticu tako da sam se, kad sam prvi put počeo igrati, osjećao kao klinac koji prvi put dolazi na teniski teren.”

“U početku je bilo jako teško uopće shvatiti da ću morati propustiti početak sezone, pogotovo Australian Open, gdje sam se nadao nastaviti s odličnom formom i sjajnim završetkom prošle sezone te pokušati još malo ‘skočiti’ i u rankingu”, otkrio je Marin.

“No, na sve sam to ipak gledao pozitivno, uspio sam u to vrijeme odraditi i neke druge aspekte treninga, fizičke vježbe donjih ekstremiteta, stekao sam dodatnu snagu u tom dijelu i nadam se da će mi biti korisno u nastavku tekuće sezone”, kazao je te istaknuo kako će mu sigurno trebati barem šest-sedam mečeva kako bi vratio barem djelić one turnirske forme s kraja prošle godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.