Ćiro: “Bilićeva promocija najbolje je što nam se dogodilo u povijesti nogometa”

Ćiro: “Bilićeva promocija najbolje je što nam se dogodilo u povijesti nogometa”

Miroslav Blažević ponosan je na trenerske uspjehe svoje 'francuske generacije'...

Miroslav Ćiro Blažević/Getty Images

Hrvatski nogometni treneri u posljednje su vrijeme ‘vruća roba’ na europskom, ali i svjetskom tržištu. Igor Tudor preuzeo je posao u grčkom PAOK-u, Slaven Bilić dospio je na klupu ‘svog’ West Hama, Robert Prosinečki prometnuo se u idola navijača u Azerbajdžanu, dok je Igor Štimac bio nadomak lukrativne zadaće u Iranu.

Svu četvoricu ‘stvorio’ je Miroslav Ćiro Blažević, legendarni izbornik generacije ’98 i ‘trener svih trenera’ koji sada samo ponosno može elaborirati uspjeh svoje ‘djece’.

“Smatram da je za cjelokupni nogomet, a rekao bih i za našu domovinu, važna činjenica što su naši istinski ambasadori na tako istaknutim mjestima”, misli Ćiro.

Osim spomenutog kvarteta, vrijedi spomenuti još i Nenada Bjelicu koji vrlo uspješno vodi talijansku Speziju, potom i Roberta Jarnija koji kruh zarađuje u mađarskoj Puskas akademiji, Tomislava Marića u Dunajskoj Stredi (Slovačka)…

“Nema dvojbe kako je ova promocija Slavena Bilića nešto najviše što nam se dogodilo u povijesti nogometa. Nitko od nas nije uspio biti trener u Engleskoj i sve u svemu za očekivati je da će i ostali, Bilićevom zaslugom, dobivati poslove u još značajnijim klubovima”, zaključio je Blažević za Dnevnik NoveTV.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.