Ćiro: “Đoković može udariti temelje regionalnog ujedinjenja”

Ćiro: “Đoković može udariti temelje regionalnog ujedinjenja”

Miroslav Ćiro Blažević izjasnio se 'za' regionalnu nogometnu ligu te kazao kako je ujedinjenje regije moguće s ljudima poput Novaka Đokovića.

Miroslav Ćiro Blažević/Getty Images

Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za sprski Alo osvrnuo se na temu regionalne nogometne lige, a ujedno je time i prvi put javno dao podršku predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru.

“Jako bih želio natjecanje klubova s prostora bivše Jugoslavije. Smatram da bi jedino takav koncept mogao probuditi nogometnu javnost koja polako gubi i strpljenje i interes”, kazao je Ćiro.

‘Pomoć regiji’ u agitaciji za mjesto u Izvršnom odboru Uefe obećava i sam čelni čovjek hrvatske nogometne vlade. “Ako Šuker uspije animirati Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, BiH i Crnu Goru, naravno da ću ga podržati. Navijači i sigurnost su ogromna briga, ali i oni moraju shvatiti svrhu toga natjecanja. No, bit će jako teško ljude u Hrvatskoj uvjeriti u takvu ideju.”

Smislio je legendarni trener rješenje i za to, ponukan nedavnim lijepim scenama viđenima na Davis Cup susretu Srbije i Hrvatske. “Temelj jedne takve ex-Yu lige mogao bi udariti Novak Đoković. Samo je on zaslužan što Srbi nisu zviždali Hrvatima u Kraljevu, a to što se nije zviždalo ‘Lijepoj našoj’, e to je jedan novi početak, što nam treba i u rukometu, košarci, nogometu.. Mene je definitivno kupio nakon poplava u regiji, kad je pomoga svima – Hrvatima, Bosancima, Srbima.. S takvim je ljudima moguće čak i nogometno ujedninjenje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.