Ćiro: “Ne možeš protiv navijača, a u HNS-u to ne shvaćaju”

Ćiro: “Ne možeš protiv navijača, a u HNS-u to ne shvaćaju”

Miroslav Ćiro Blažević još se jednom osvrnuo na trenutačnu sitiaciju u hrvatskom nogometu.

Miroslav Ćiro Blažević/Getty Images

Hrvatski nogomet – više onaj iz ‘klupskih prostorija’ negoli sa zelenih travnjaka – u posljednje vrijeme zaokuplja veliku većinu pažnje javnosti. Od svastike na poljudskom travnjaku, preko Šukerove navodne kladioničarske afere, sve do najnovijih skandala u GNK Dinamu i HNS-u.

O svemu tome ponovno je govorio ‘bog i batina’ trenerskog miljea u Hrvata, vođa generacije 98′ Miroslav Ćiro Blažević. “Solidaran sam sa Zdravkom – sinoć uopće nisam zaspao jer je došao u takvu situaciju. Ne vjerujem da je napravio previd, frka se stvorila tako da malo tko može ostati ravnodušan. Ne vjerujem, isto tako, ni da su naši organi reda toliko nespretni da akrobacija ispadne smiješna kao primjerice s Bandićem”, počeo je.

“Nespretno je, ali i neodgovorno da se upuštam u nešto o čemu nemam pojma. Sve je uredno – pa prošlo je više od deset godina i više se milijuna u toj priči okrenulo. Nema dvojbe da je sve legalno jer tko bi uostalom tako neozbiljno baratao toliko velikim novcem? Mamić je sve posložio da to izgleda – legalno. Ima vrhunske eksperte i oni to jednostavno ne bi dozvolili”, komentirao je Ćiro u razgovoru za Novi dan.

Činjenica jest da se sve ovo događa na startu političke predizborne kampanje. Sve je jasno, ali opet i – javna tajna. “Za sve je kriva moja bivša prijateljica Jadranka Kosor, jer je amenovala skupinu koja je smijenila Markovića i uzela svu vlast u svoje ruke. Previše se uplela politika i na nakaradan način došla do vlasti. Bojim se da će Davor Šuker imati problema”, misli.

Ako se pokaže krivim, Dinamovu ‘bossu’ prijeti i deset godina zatvora, a ozbiljne sankcije nestrpljivo iščekuje i HNS, kojemu 16. srpnja UEFA određuje kaznu zbog svastike.

“Smiješno i nevjerojatno. Nemojte uopće gajiti iluzije da će biti kažnjen, premda bi se moglo dogoditi i da uopće ne bude osuđen. Što se tiče svastike, eklatantna je činjenica – ne možeš protiv navijača, a oni iz HNS-a to ne shvaćaju. Nema tu organizirane skupine, to su nezadovoljni navijači”, zaključio je ‘trener svih trenera’.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.