SP 2018: Ćiro očitao bukvicu bahatim kritičarima Vatrenih

SP 2018: Ćiro očitao bukvicu bahatim kritičarima Vatrenih

Trener svih trenera "začepio" usta kritičarima.

Miroslav Ćiro Blažević/Foto: Gettyimages

Nakon veličanstvene pobjede nad Engleskom i prolaskom u finale Svjetskog prvenstva oglasio se i trener svih trenera Ćiro Blažević.

“Nema ništa ljepše i veoma sam sretan što je moj učenik mene nadmašio i slušao sam o tome kako je profesor uvijek sretan kad ga đak nadmaši, mene je nadmašio i razveselio cijeli hrvatski puk, ne samo u domovini, nego i izvan nje. Nema Hrvata koji se nakon polufinala nije osjećao izuzetno sretnim i nadasve ponosnim. Ovaj rezultat vratio je Hrvatima dostojanstvo”, kaže nam Ćiro Blažević, veseo kao malo dijete: “Velite, moj čovjek to napravio? Ma, hrvatski čovjek, naš Zlatko Dalić!”.

Zna Ćiro što priča, on je sve to proživio prije 20 godina:

“Oni, Dalićevi izabranici, su afirmirali malu zemlju. Mi imamo atomske igrače, a to je ono što sport publicira i ono što nam je sport omogućio, da manifestiramo svoju klasu i da ostvarimo ono što ja priželjkujem da bi se moglo dogoditi, da postanemo svjetski prvaci. Dosad se tvrdilo da pričam svašta, a stalno govorim kako imamo najbolje igrače”.

Zadnji put kada je bila ovakva situacija u Hrvatskoj, bio je u Francuskoj i inicirao ovakvo ludilo.

“Nisam sumnjao da će tako biti. Narodu je potreban uspjeh nogometaša kao kruh svagdašnji. I ne razumijem razne kolumniste i sociologe koji truju narod svojim sitničarenjem. Kao da iz njih progovara neki ne baš razumljivi jal. Ne smije se trovati mladost sitnim politikantskim pričanjima”.

U finalu će Ćiro imati dva svoja čovjeka. Kod nas Zlatka Dalića, a na drugoj strani izbornika Francuske Didiera Deschampsa, njegovog igrača kojeg je vodio dok je bio trener francuskog Nantesa.

“Njemu sam s 18 godina dao traku kapetana, jer on je rođeni lider. Rekao je da zna da šef sanja o tome da im se revanširamo i, bogami, sanjam. Mi smo od Francuza izgubili na nepravdu, a mogla bi se sad vratiti pravda i da napravimo športsko, najveće čudo u posljednjih sto godina!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.