Ćiro poludio u emisiji uživo: “To što ste vi napravili nije ni Sjeverna Koreja”

Ćiro poludio u emisiji uživo: “To što ste vi napravili nije ni Sjeverna Koreja”

Legendarni trener je u emisiji Otvoreno napao izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića.

Miroslav Ćiro Blažević/Foto: Gettyimages

Plasman hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i dalje je glavna tema u Lijepoj našoj, a bio je i glavna tema HRT-ove emisije Otvoreno.

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović kazao je kako HNS ne ovisi o plasmanima reprezentacije na velika natjecanja, ali kako je to svakako odlična stvar. Na te njegove riječi poludio je bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević.

“A recite mi jel’ netko vas osobno možda pohvalio? Za vaš odrađeni posao? Pa vi ste smijenili četiri izbornika! To što ste vi napravili nije napravila ni Sjeverna Koreja!”, grmio je Ćiro, dok se treći gost Ante Čačić pokušao opravdati za loše rezultate u kvalifikacijama.

“Naravno da mi je žao što neću ja biti u Rusiji. Rekao sam to i igračima. Međutim, moram odgovoriti na neke stvari koje se po meni krivo naglašavaju. Mi nikako nismo igrali u slaboj skupini. Island nikako nije bezveze i pokazuje je to već neko vrijeme. Pokazao je to i na Euru gdje je odigrao i jednu stepenicu više od nas. Na kraju svega mediji su napravili gubitnike od nas, a igrali smo najbolji nogomet na EP. Na kraju smo tamo ispali od prvaka Europe. U ovim kvalifikacijama smo imali potpuno komfornu situaciju do Islanda. Ta utakmica je bila u lošem terminu, a bilo je tu i još nekoliko faktora koji su zapravo odlučujući”, rekao je Čačić nastavivši u jednom dahu.

“U Turskoj smo izgubili samo iz jednog razloga. Tursku su pratili navijači! Nisu imali šanse za plasman, a tamo je protiv nas bilo sve krcato i svi su imali zastavice. Kako su mene pratili? Znate svi jako dobro! Bili smo pokradeni u Turskoj, svi to znaju. Ne kažem da je bilo namjerno, ali sudac nije vidio ni penal ni igranje rukom. Nakon toga dogodila nam se Finska i loše iskustvo s terenom protiv Kosova. Ponavljam, mi nismo imali ono što su imali Turci. Međutim, moram istaknuti da sam ponosan što će ova Hrvatska biti na Svjetskom prvenstvu. Naša je igra bila loša samo i jedino 20 minuta protiv Finske”, zaključio je bivši izbornik kojemu je emisija poslužila kao svojevrsno javno iskupljenje zbog loših rezultata, barem se tako činilo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.