Ćiro: ” Sistem nije važan, već koncepcija!”

Ćiro: ” Sistem nije važan, već koncepcija!”

Miroslav Ćiro Blažević/Getty Images

Rekao  je Miroslav Ćiro Blažević komentirajući susret odigrane utakmice Hrvatske i Izraela u Osijeku. Izbornik Ante Čačić odlučio je u Osijeku protiv Izraela kopirati sustav s kojim je Ćiro u Francuskoj 1998. osvojio simpatije cijelog svijeta.

 Evo što je Ćiro rekao za isti: “Ma to je zastario sustav, to je 901. godina. Moj prijatelj Ante Čačić mora shvatiti da sistem nije važan nego koncepcija. Nekad je to prolazilo, danas taj sustav 3­-5­-2 ne prolazi. Znam što treba, ali neću reći zbog Šukera. Oni misle da sve znaju, pa tako i o novom sustavu. Nitko me ne zove, nitko se ne sjeti mudraca, iako znaju da ja to znam, da mogu pomoći. U Osijeku je, nemojmo se zavaravati, bio potpuni propuh u obrani i ozbiljnija reprezentacija bi nas unakazila. Srećom, Izrael je došao u kombiniranom sastavu i nisu znali realizirati silne propuhe u obrani. Do Eura je ostalo 80 dana i mogu vam reći da sam jako zabrinut. Zapravo, svi bismo trebali biti zabrinuti jer Hrvatska u tom sustavu pušta na sve strane.”

Ćiro je rekao i kako je Hrvatska u Osijeku djelovala neuigrano i kako je pobijedila  samo zahvaljujući skromnom protivniku te da je u Osijeku s druge strane stajala Češka, Turska ili Španjolska, Hrvatska bi teško  napustila stadion. “Bio bi to horor film!”, kako kaže i smatra kako će Čačić već u subotu u Budimpešti posegnuti za drugim sustavom, onim s četiri braniča u liniji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.