Član IO-a Uefe: “Da sam Šuker, već bih angažirao odvjetnika”

Član IO-a Uefe: “Da sam Šuker, već bih angažirao odvjetnika”

Čini se kako bura oko Davora Šukera i njegove najnovije afere zapravo tek - počinje...

Davor Šuker/Foto: Uefa screenshot

Eventualna umiješanost predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera u kladioničarski skandal promptno je izazvala i brojne reakcije u samim tijelima Uefe.

Nakon što je Davor Šuker netom prije početka svog prvog zasjedanja u Izvršnom odboru krovne europske nogometne organizacije medijima odaslao priopćenje u kojemu priznaje kako poznaje braću Šapina, ali “nikada nije namještao utakmice”, pokrenula se nova lavina pitanja.

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach znakovito je tako kazao Frankfurter Allgemeine Zeitungu. “Da sam na Šukerovu mjestu, odmah bih angažirao odvjetnika i pokušao sve razjasniti.”

Šukerom se osobito bave njemački mediji. FAZ se koncentrirao na nabrajanje svih skandala i afera u kojima je sudjelova čelnik HNS-a, a u mnogim je glasilima osvanula njegova sporna fotografija na grobu ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu.

Kolumnist Süddeutsche Zeitunga Thomas Kistner također je komentirao novonastalu situaciju, a između ostaloga je poentirao: “Istina je da Šuker nikad nije pozvan u Bochum kao svjedok ili osumnjičenik, ali kao nogometni dužnosnik svakako je bio dužan prijaviti da je s njim kontaktirala osoba iz kladioničarskog miljea. Nogometni funkcioniri uvijek su se dužni držati etike i disciplinskog pravilnika Uefe, ne samo onda kad se primjerice kandidiraju za mjesto u Izvršnom odboru”, napisao je Kistner.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.