Cluj odlazi u povijest: podnijet zahtjev za bankrotom

Cluj odlazi u povijest: podnijet zahtjev za bankrotom

Jedan od najuspješnijih rumunjskih klubova Cluj podnio je zahtjev za bankrotom, nakon što mu se dug prema bivšim igračima i trenerima popeo na 20 milijuna kuna...

Clujev Stadion Constantin Radulescu/commons.wikimedia.org

Rumunjska i dalje muku muči s opstankom svojih prvoligaških klubova. Financijski problemi i potpuna besparica velik su problem u nogometnom biznisu već neko vrijeme, a sada je zahtjev za bankrotom podnio i Cluj.

Pamtimo još njihove nevjerojatne uspjehe u Ligi prvaka, tako i trijumf nad Manchester Unitedom usred Kazališta snova – bilo je to prije samo dvije godine.

Cluj slovi kao jedan od najuspješnijih rumunjskih klubova uopće. Tri je puta ponio pehar ligaškog pobjednika, a u zadnjih sedam godina tri puta participirao je u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju.

Zahtjev za bankrotom pokrenut je nakon što je klub zapao u ozbiljne financijske poteškoće (duguje blizu 20 milijuna eura bivšim trenerima i igračima), a Rumunjski nogometni savez usto ga je kaznio oduzimanjem čak 24 boda. Epilog čitave situacije tek se treba razriješiti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.