Conte: “Hrvatska je na više načina bolja od Italije”

Conte: “Hrvatska je na više načina bolja od Italije”

Talijanski izbornik nije nimalo iznenađen činjenicom što je nakon petog kola kvalifikacija za EP na vodećem mjestu skupine H - Hrvatska.

Antonio Conte/Foto: Gettyimages

Zahvaljujući remiju Bugarske i Italije u Sofiji nogometaši Nike Kovača promovirani su u vodeću momčad skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016, a talijanski izbornik Antonio Conte smatra – potpuno zasluženo.

“Hrvatska i Norveška tjerat će nas da budemo maksimalno angažirani u svakom izlasku na teren do kraja kvalifikacijskog ciklusa”, kaže Conte. “Osim toga, nimalo me ne čudi što Hrvatska vodi u našoj skupini. Na više su načina u ovom trenutku jači od Italije”, iskren je strateg azzurra.

Italija je bila nešto bolja u međusobnom srazu s Bugarima (2:2), no javnost je očekivano nezadovoljna. “U Bugarskoj smo morali osvojiti bodove, ta nam je utakmica bila vrlo važna. Napadali smo svih 90 minuta, no potom primili dva gola iz kontranapada. Unatoč svemu, zadovoljan sam igrom svojih nogometaša – sada nas čeka prijateljski ogled s Englezima, na kojemu ćemo sigurno isprobati neke nove igrače. “

Conte je za prijateljski ogled u Torinu pozvao dva nova imena – Interova Davida Santona te Milanova Ignazija Abantea.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.