Conte: “Nisam razmišljao o odlasku, glasine me ne zanimaju”

Conte: “Nisam razmišljao o odlasku, glasine me ne zanimaju”

Antonio Conte opovrgnuo je glasine da uskoro napušta klupu talijanske nogometne reprezentacije...

Antonio Conte/Foto: Gettyimages

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte još se jednom morao suočiti sa spekulacijama o svom eventalnom odlasku s klupe azzurra. Conte je istaknuo kako definitivno ima namjeru ugovor s Talijanskim nogometnim savezom odraditi do kraja, a medijsko ga pisanje pretjerano ne zabrinjava.

“Želim istaknuti da me nikad nisu brinule takve priče o odlasku iz reprezentacije i preuzimanju nekog kluba jer sa Savezom ugovor imam do srpnja 2016. godine i želim ga odraditi do kraja”, kazao je odmah u početku.

“Vidio sam da se moje ime tijekom proteklih godinu dana povezivalo s mnogim klubovima, ali ja nikad nisam razmišljao o odlasku iz reprezentacije, kao što sam siguran i da ti klubovi nisu mislili da bih mogao dati ostavku. Prošlo sam ljeto odlučio da ću biti izbornikom jer sam to želio, a ne zbog razloga koje neki drugi spominju. Sretan sam na ovoj poziciji i nemam razloga za odlazak.”

Conte je Juventus ostavio u rukama Massimiliana Allegrija, a on je napravio još bolji posao i odveo Juve, među inim, i do finala Lige prvaka.

“Nikad nikoga nisam podcjenjivao, osobito ne one s kojiima sam radio tri godine zaredom. Znao sam da Juve ima velik potencijal, odličnog sportskog direktora i sjajnog predsjednika. Nisam otišao jer sam mislio da ekipa ne može ispuniti moje ambicije. Juventus je imao nevjerojatnu sezonu, ušao je u finale Lige prvaka – za što nisam mislio da će se dogoditi sada, već kroz nekoliko godina. Napravio je nešto fantastično i za to su zaslužni kako sjajni igrači, tako i sjajan trener.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.