Sljedeća postaja - Chelsea

Conte: “Oduvijek sam bio sam protiv svih”

Conte: “Oduvijek sam bio sam protiv svih”

Antonio Conte protiv Njemačke je u četvrtfinalu Eura posljednji put vodio reprezentaciju Italije...

Antonio Conte i reprezentativci Italije. Foto: www.facebook.com/uefaeuro/

Poraz od Njemačke poslije dramatičnog izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu Europskog prvenstva bila je posljednja utakmica Antonia Contea na klupi reprezentacije azzurra.

45-godišnjak je poslije nesretnog poraza krenuo, povevši se valjda za primjerom Ante Čačića, u obračune s neistomišljenicima. “Nitko mi nije dao podršku! Ni mediji, nitko! Oduvijek je Conte bio sam protiv svih, sam se borio za našu reprezentaciju, ne sebe”, počeo je negdašnji playmaker na svojoj oproštajnoj konferenciji.

“Kad je bilo najteže, samo je predsjednik Saveza Carlo Tavecchio bio uz mene, ali on i ne može učiniti mnogo. Moje su se odluke uvijek preispitivale, a žao mi je zbog toga jer smo stvorili pravu obitelj, pred kojom je sjajna budućnost“, nastavio je Conte.

Reprezentativci Italije. Foto: www.facebook.com/uefaeuro

Reprezentativci Italije. Foto: www.facebook.com/uefaeuro

“Nadam se da će se u budućnosti o reprezentaciji voditi malo više brige. Uzalud sam, primjerice, pokušavao promijeniti termin finala Kupa kako bih dobio dodatnih tjedan dana za pripremu s momcima, a ostao sam bez sedmorice igrača! Želio sam kreirati mali ratni stroj, no kako bilo – svima smo pokazali kako se voli i bori za našu zemlju.”

Sljedeća postaja karizmatičnog trenera bit će engleski Chelsea i klupski nogomet, kojemu se vraća poslije 2014. i epizode u svom Juventusu. “Nisam tako planirao, ali prvo ću uzeti tjedan dana odmora, a nakon toga preuzimam Chelsea. Bit će teško, ali ja i ne znam za drugačije”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.