Čop: “Nikad ne odustajem, bio sam uporan i ovo je rezultat toga”

Čop: “Nikad ne odustajem, bio sam uporan i ovo je rezultat toga”

Duje Čop junak je pobjede Cagliarija nad Fiorentinom, ali umjesto svojih zasluga ističe (momčadsku) važnost ostanka u Serie A...

Andi Lila i Duje Čop/Getty Images

Nakon teškog razdoblja tijekom kojega su postali legitimni kandidati za ulazak u drugi razred talijanskog nogometa, Cagliari se vratio u borbu za ostanak u Serie A.

Pobjedom protiv Fiorentine momčad sa Sardinije dobila je novu nadu i elan da će zadržati prvoligaški status, a jedan je od ključnih igrača u tom pothvatu bio hrvatski ofenzivac Duje Čop“Vjerujemo u preokret i nadu da možemo ostati u ligi. Slijedi nam Chievo, zatim Parma te Cesena – tri utakmice u kojima moramo pobijediti. Sve je moguće, nećemo se tek tako predati”, kazao je Čop za SN.

Niko Kovač nije mu uputio pozivnicu za Norvešku: “Logično je da me nije bilo u reprezentaciji s obzirom na to da nisam igrao. Bilo bi nepravedno prema drugima, ali vjerujem kako ću – ako nastavim igrati i zabijati – ponovno biti u kadru.”

Čop je upao u krizu nakon ponovnog dolaska češkog trenera Zdeneka Zemana, no mjesto koje je tada izgubio vrlo je broz vratio nakon nove trenerske smjene. “Cijelo vrijeme sam trenirao kvalitetno, uvijek sam bio uporan, nikad ne odustajem. Nisam potonuo, vjerujem u sebe i spreman sam iskoristiti prigodu kad je dobijem. Novi trener i njegov pomoćnik imaju dobar pristup momčadi, a vidjelo se to i protiv Fiorentine, koju nismo napali kao u nekim prijašnjim susretima, već smo se usredotočili na obranu i vrebanje prilike prema naprijed. Pokazalo se to na koncu dobitnim rješenjem”, analizira povremeni kockasti.

S dva gola sastavu koji nastupa u polufinalu Europske lige, Čop je najavio kako bi konačno mogao ‘punopravno’ proigrati. Do sada u Serie A na kontu ima tri zgoditka. “Volio bih, naravno, da je ovo tek početak i da zabijem još golova i ostanemo u ligi. Ponekad nije lako ako ne igraš mnogo – na treninzima možeš biti najbolji, ali utakmice su sasvim druga priča i tu se lovi forma. Znao sam odigrati posljednjih dvadesetak minuta, a u tom vremenu ne možeš uvijek nešto napraviti. Nadam se kako ću sada igrati i na najbolji mogući način opravdati minutažu.”

Čop je Maksimir zamijenio Sardinijom prije otprilike tri mjeseca. Kakvi su dojmovi za sada? “Ne mogu kazati kako sam očekivao više ili manje. Talijanska je liga jedna od najjačih u Europi, a polako se i diže. Imaju dva kluba u polufinalu Europske lige, Juventus u polufinalu Lige prvaka…Fiorentina, koju smo pobijedili, čitavu sezonu igra odlično, a tu su i Roma, Lazio, Inter i Milan koji trenutačno možda i nisu na najvišoj razini, ali su i dalje veliki klubovi. U Cagliariju i Serie A općenito mi je odlično”, istaknuo je.

O odlasku ne razmišlja: “Polako, za to ima vremena. Prvi cilj sada je spasiti Cagliari, izboriti ostanak u ligi, a poslije ćemo lako misliti o ostalim stvarima”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.