Copa del Rey: Barcelona na Valenciju, Leganes sa Sevillom

Copa del Rey: Barcelona na Valenciju, Leganes sa Sevillom

Izvučeni su parovi polufinala.

Foto: Neogol Liga Futbol / Facebook

Prije nekoliko trenutaka u kući španjolskog nogometa u Madridu održan je ždrijeb parova polufinala španjolskog Copa del Rey.

Baš kao i 2009., 2012., 2015. i 2016. godine, u polufinale se nisu plasirali ni Atletico Madrid ni Real Madrid, a zanimljivo je da je svake navedene godine prvak postala Barcelona.

Ipak, boje Madrida braniti će klub iz njegovog predgrađa, Leganes, koji je prvi put u povijesti izborio polufinale. A u polufinalu će igrati protiv Seville. Senzacija natjecanja, koja je izbacila madridski Real, imat će prednost igranja uzvrata pred domaćom publikom.

Drugi par vjerojatno će privući više pozornosti. Naravno, riječ je o utakmici između Barcelone i Valencije, dvije najbolje momčadi Primere do prosinca. Tada je krenuo pad Šišmiša, koji su u zadnjih pet ligaških utakmica upisali tri poraza. Također, polufinale Kupa su jedva izborili, pobjedom protiv Alavesa nakon kaznenih udaraca, a već sutra dočekuju Real na Mestalli. Blaugrana ojačana Coutinhom i Dembeleom zasigurno je favorit, no uzvrat će morati igrati pred gostujućim navijačima.

Copa del Rey, parovi polufinala:

Barcelona vs Valencia

Leganes vs Sevilla

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.