Ćorić: “Nastojao sam pokupiti što više Đokovićeva repertoara”

Ćorić: “Nastojao sam pokupiti što više Đokovićeva repertoara”

Borna Ćorić dao je veliki intervju portalu B92.

Borna Ćorić i Novak Đoković/Foto: facebook.com/DavisCupTennis, Srđan Stevanović - Starsportphoto.com

Hrvatski tenisač Borna Ćorić u razgovoru za beogradski portal B92 govorio je o dosadašnjem tijeku karijere, uspjesima i razlici između bahatosti i samopouzdanja.

“Početkom sezone kazao sam kako mi je cilj ući u Top 50 i dalje stojim pri tome”, rekao je Borna. “Trenutačno sam 60. igrač svijeta i vjerujem da ću uspjeti u tom naumu. Moram osvojiti još deset bodova”, istaknuo je.

Mediji su se vrlo brzo nakon pobjeda protiv Rafaela Nadala i Andyja Murraya polakomili i otvorili ‘interno natjecanje’ u pisanju hvalospjeva 18-godišnjem mladiću. Stvara li mu to dodatni pritisak?

“Već sam se na neki način naučio nositi se s time, prošao sam dosta intervjua, sponzorskih obveza i prihvatio sve to kao način života i ono što igrač mora odraditi. Što su mi bolji rezultati, bit će i više takvih stvari, a to nije loše. U svemu nastojim maksimalno uživati i tada mi je mnogo lakše. Ne smijem biti iznenađen ili impresioniran onime što se oko mene događa. Na zemlji sam i gledam ispred sebe”, zbori Ćorić.

Neki su otišli toliko daleko da su ga prozvali i pomalo bahatim. “Uvijek kažem ono što mislim i trudim se biti najiskreniji što mogu. Ne vidim u čemu je problem ako kažem koji su mi ciljevi u životu. Zašto bi se to tumačilo kao bahatost ili prepotentnost? Za to vrijedno radim, a neki to očito pogrešno shvaćaju.”

Već s tek napunjenih 18 na terenu pokazuje iznimnu čvrstinu i ‘hladnu glavu’. “Nitko mi tu odlučnost nije usadio, s time se rodiš i to se ne može naučiti. Igram poen za poenom, pokušavam zaboraviti na prošli i ne misliti na idući, usredotočen sam sam na trenutni. No, znam da na još mnogo segmenata moram poraditi – poboljšati servis, biti čvršći i konstantniji, raditi na forhendu, bolje reagirati na takozvane mrtve lopte… Nakon njih trebao bih osvajati poen, a zasad to ne činim jer nisam dovoljno siguran. Do toga se, ipak, dolazi mjesecima i maksimalno sam fokusiran na taj proces ne bih li iz svoje igre odstranio slabe točke.”

Mnogi ga u posljednje vrijeme uspoređuju s prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem, a i sam je Nole izjavio kako ga Borna podsjeća na njega dok je bio mlađi.

“Nadala sam nekad volio gledati, pravi je borac na terenu, no najviše sam pratio Đokovića. Neću reći da sam kopirao njegov stil, ali nastojao sam pokupiti što više toga iz njegova repertoara. Federer s druge strane igra predivno, za oko, bez ikakvoga grča, ali sva se trojica bitno razlikuju.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.