Ćorić propustio izboriti prvo finale karijere

Ćorić propustio izboriti prvo finale karijere

Ćoriću je ovo bilo treće polufinale u karijeri. Niti jednom nije izborio finale, ali kao dobra vijest nameće se da će Borna od ponedjeljka biti u top 50 najboljih tenisača svijeta (47. mjesto).

Borna Ćorić/Foto: Gettyimages

Borna Ćorić izgubio je u polufinalu turnira u Nici od Argentica Leonarda Mayera sa 4:6, 3:6. 18-godišnji Ćorić bio je puno opasniji od protivnika u prvom setu, ali Borna nije iskoristio dvije prilike za break. Iskusniji Mayer znao je to kazniti uzimanjem prve prilike za break pri rezultatu 5:4.

Zbog izgubljenog prvog seta, vidio se psihološki pad kod Ćorića pa je Mayer brzo preuzeo vodstvo od 3:0 u drugom setu. Ćorić se zatim probudio te je u posljednja tri gema na servis Argentica imao čak devet prilika za break, no Mayer ih je sve spasio, uglavnom sjajnim servisima.

Ćoriću je ovo bilo treće polufinale u karijeri, a pozitivna vijest nakon trećeg ispadanja je ta što će od ponedjeljka biti 47. tenisač svijeta. Mayera u finalu čeka Austrijanac Dominic Thiem koji je u dva seta pobijedio Amerikanca Johna Isnera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.