Ćorić slavio nakon preokreta i došao do treće pobjede na Next Gen Finalsu u Milanu!

Ćorić slavio nakon preokreta i došao do treće pobjede na Next Gen Finalsu u Milanu!

foto: Metro.co.uk

Hrvatski tenisač Borna Ćorić slavio je i u trećem meču na turniru Next Gen Finalsu u Milanu. U posljednjem kolu po skupinama pobijedio je Rusa Karena Khachanova nakon preokreta sa 3:4(3), 2:4, 4:2, 4:0 i 4:2.

Prvi set se odlučivao u ‘tie-breaku’ nakon što nije bilo oduzimanja početnog udarca kod oba tenisača. Prvi set otišao je na stranu Rusa kojeg je osvojio sa 7:3 uz jedan izgubljen poen na svom servisu, dok je naš Borna gubio tri poena na svom početnom udarcu.

Drugi set također je otišao na stranu Khachanova nakon što je napravio ‘break’ u petom gemu, na servisu Ćorića, za vodstvo 3:2 da bi potom na svom servisu poveo 2:0 u setovima.

Međutim, 20-godišnji talent svjetskog tenisa nije klonuo duhom već je počeo igrati odličan tenis da bi na kraju slavio velikim preokretom. U trećem setu prvi put oduzima početni udarac Rusu u šestom gemu za osvajanje seta s 4:2.

Kroz četvrti set Borna je projurio ne dopustivši Khachanovu niti jedan gem pritom te mu je pritom dvaput oduzimao početni udarac.

Peti set je bila repriza trećeg seta. Ćorić je ponovno u šestom gemu došao do ‘breaka’ za 4:2 te slavi pobjedu kojim završava skupinu s maksimalne tri pobjede.

U polufinalu ga čeka još jedan Rus, Andrey Rublev, dok drugi polufinalni par čine Južnokorejanac Hyeon Chung i Rus Daniil Medvedev, protiv kojeg je Borna upisao pobjedu u skupini rezultatom 3:1 u setovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.