Ćorić: “Strašno me živciraju europski skauti”

Ćorić: “Strašno me živciraju europski skauti”

Premda je na meti mnogih europskih klubova, Antu Ćorića skauti i menadžeri - živciraju...

Ante Ćorić/Getty Images

Mladi Dinamov talent Ante Ćorić već je sa 18 godina zaintrigirao veliku većinu najboljih europskih klubova. Za njim se okreću gotovo svi renomiraniji skauti, a na tribinama hrvatskih stadiona u zadnje im se vrijeme jedva može naći mjesto.

Mladi je veznjak odabrao zanimljiv sportski put – već je sa 12 godina obukao dres Red Bull Salzbruga u Austriji, dvije godine kasnije priključen je i prvom sastavu, a kad je imao 16 najzad se odlučio na – povratak u Hrvatsku.

Danas smo svjedoci odlaska mnogih mladih u inozemstvo i prije no što prestanu nositi ‘pelene’, a za Ćorić za Goal kaže: “Smatram kako je moj put bolji – dobar i ispravan. Jako sam mlad vidio i okusio život u inozemstvu te shvatio da nije lako kako mnogi misle. Ako se u klubu dogodi i jedna promjena, sve se događa i vama samima, a kao strancu se sve može vrlo brzo okrenuti.”

U Maksimiru je naposlijetku ipak pronašao svoju sreću: “Jako sam zadovoljan, pogotovo stoga jer nisam očekivao da će mi se tako brzo posrećiti i da ću početi trenirati s najboljom momčadi. Nisam iznenadio samo javnost, već i sebe samoga. Stoga treneru Zoranu Mamiću i kompletnom stožeru moram zahvaliti na pruženoj prilici.”

Progovorio je mladi nogometaš i o bolnom neuspjehu U19 reprezentacije u kvalifikacijama za EP: “Nitko ne može biti zadovoljan našim igrama u Austriji. Ova generacija može i mora više, a vjerujem kako bi sve bilo mnogo drukčije da smo bili kompaktniji i imali nešto više zajedničkog vremena. Napustila nas je i sreća, uvjeren sam kako smo u svakoj utakmici bili bolji od suparnika. No, rezultat je na koncu izostao. Šteta, velika šteta.”

Sve se više u medijima počinje pričati o njegovoj sljedećoj destinaciji. Ćorića takve stvari – zamaraju. “Takve me priče nimalo ne zanimaju, kao i razgovori s menadžerima i skautima. Ne znam kako su to uspjeli, ali saznali su moj broj mobitela i stalno me zovu. Sad sam punoljetan pa valjda smiju. Strašno me to živcira, morao sam deaktivirati i Facebook profil jer se trenutačno ne želim zamarati potencijalnim odlaskom, a još manje nekim skautom”, zaključio je mladi nogometaš.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.