Ćorić: “Troicki je favorit, ali nisam bez šansi”

Ćorić: “Troicki je favorit, ali nisam bez šansi”

Borna Ćorić svjestan je da će Viktor Troicki imati malu prednost favorita u prvom susretu Davis Cupa, ali zna i da nije bez svojih šansi...

Željko Krajan i Borna Ćorić/Getty Images (arhiva)

Hrvatska teniska reprezentacija odradila je prvi trening u Sportskoj hali u Kraljevu prije Davis Cup susreta 1. kola Svjetske skupine protiv Srbije.

Prvi hrvatski reket, izostankom Marina Čilića, postao je mladi Borna Ćorić, koji neće imati lak posao protiv Đokovića i društva, pogotovo ako se u obzir uzme da je u petak igrao posljednji meč iscrpljujućeg ATP turnira u Dubaiju protiv Rogera Federera.

“Imao sam doslovce tek 12 sati odmora, ali na to se moram naviknuti jer je takav život tenisača. Već sam sa deset godina praktički bio toga svjestan”, realan je Ćorić. “Ipak, mogu kazati i kako ne osjećam neki preveliki umor. Teren je vrlo sličan onome na Zagreb Indoorsu pa s prilagodbom ne bismo trebali imati prevelikih problema.”

Prvog će se dana sučeliti Viktoru Troickom u ogledu u kojem će, makar na papiru, biti u podređenom položaju. “Troicki je sigurno favorit u petak, bolje je rangiran i iskusniji je, ali imam i ja svoje šanse. Pogotovo ako ponovim razinu igre kakvu sam držao protiv Murraya.”

Ćorićev je uspon u svjetskome tenisu naprosto nevjerojatan, a sada je sa samo osamnaest godina dobio čast predvoditi reprezentaciju u Davis Cup susretu. “Ušao sam u Davis Cup prije samo godinu dana, a sada sam već prvi reket. To je pomalo i nevjerojatno. Znam da je tomu tako jer su otpala naša dva najbolja tenisača, ali sigurno je da ću tu čast nastojati opravdati”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.