Čovjek koji je svjedočio drami u Pireju: “U dvije utakmice nitko nije favorit protiv Hrvatske”

Čovjek koji je svjedočio drami u Pireju: “U dvije utakmice nitko nije favorit protiv Hrvatske”

Marjan Mrmić jedan je od rijetkih ljudi koji je bio akter utakmice između Grčke i Hrvatske u Pireju prije šest godina.

Foto: Twitter

Jedini siguran čovjek u stručnom stožeru hrvatskog izbornika Zlatka Dalića trenutno je trener vratara Marjan Mrmić. Ostali još nisu potvrđeni, a najviše se nagađa s imenom Dražena Ladića kao pomoćnog trenera.

Mrmić je zanimljiv sugovornik iz perspektive utakmica koje je Hrvatske prije šest, odnosno sedam godina odigrala protiv Grčke u kvalifikacijama za Euro 2012. Tada je varaždinski vratar bio u stožeru Slavena Bilića, a Hrvatima je u sjećanju posebno ostao poraz iz Pireja od 2:0.

“Čudna utakmica. Njih nigdje nije bilo, no niti mi nismo napravili prilike, umrtvili su nas i odjednom zabili dva komada. Nije bilo vremena za povratak. Treba ih ozbiljno shvatiti, radi se o jako dobroj reprezentaciji, većina igrača je u velikim klubovima. Opet, u dva susreta ne vidim momčad na svijetu koja je favorit protiv Hrvatske. Ako smo mi pravi, na kvalitetnoj razini”, kazao je Mrmić koji poput izbornika ključ vidi u prvoj utakmici na Maksimiru.

“U prvoj utakmici bi bilo dobro da ne primimo gol. Presudit će tko bude imao širi igrački kadar u dva ogleda. Trebali bismo već u prvom nastupu slaviti makar minimalno, samo da ne dobijemo pogodak. Recimo, 1:0 bi bilo zadovoljavajuće, a 2:0 super. Čista mreža bila bi golem zalog za Atenu”, zaključio je trener vratara hrvatske nogometne reprezentacije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.