Crna Gora odahnula: Uefa ih kaznila blaže negoli Hrvatsku!

Crna Gora odahnula: Uefa ih kaznila blaže negoli Hrvatsku!

Crna Gora, osim dvije utakmice pred praznim tribinama, morat će platiti i 50 tisuća eura kazne, što je manje od sankcija Hrvatskoj (55 tisuća eura)...

Foto: Gettyimages

U Crnogorskom nogometom savezu mogu zadovoljno trljati ruke. Krovna europska nogometna organizacija konačno je donijela odluku o kazni za nerede na kvalifikacijskoj utakmici između Crne Gore i Rusije u Podgorici, a malo je reći kako je svjetska javnost manje-više iznenađena sankcijama.

Podsjetimo, njemački sudac spomenute utakmice Deniz Aytekin bio je primoran prekinuti susret u 67. minuti, uz nekoliko kraćih prekida do tada, a neviđene scene zbile su se već u početnim sekundama kad je ruski vratar Igor Akinfejev s tribine pogođen bakljom u glavu.

Očekivala se drastična kazna, možda i najveća u Uefinoj povijesti, no na koncu se dogodilo upravo suprotno – Disciplinska je komisija praktički pomilovala Crnogorce, kaznivši ih sa samo dvije utakmice pred praznim tribinama i 50 tisuća eura koje će morati uplatiti u Uefinu blagajnu.

Za usporedbu, zbog nekoliko baklji i uobičajenih povika s tribina protiv Norveške, Hrvatski je nogometni savez ‘popio’ veću novčanu kaznu (55.000 eura) i ‘zaradio’ jednu utakmicu pred praznim tribinama.

Ogled u Podgorici očekivano je, pak, registriran s 3:0 za Rusiju, no financijski niti oni nisu prošli nedirnuto, budući da će morati iskeširati duplo manju svotu, odnosno 25 tisuća eura.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.