Cro Cop: “Pobijedit ću Gonzagu”

Cro Cop: “Pobijedit ću Gonzagu”

Mirko Filipović i dalje je apsolutno samouvjeren - Gabriel Gonzaga nema šanse...

Mirko Filipović u razgovoru za UFC još je jednom prisnažio – potpuno je spreman i pun motiva vratiti Gabrielu Gonzagi za nokaut prije gotovo sedam godina.

Cro Cop se pripremao u fantastičnoj atmosferi u svojoj dvorani u Gajnicama, a društvo su mu, među inim, pravili Stipe Drviš, ali i Stipe Miočić, koji je samo iz Sjedinjenih Američkih Država potegnuo kako bi sparirao našem borcu.

“Ovaj ću put slaviti, ja ću biti pobjednik!”, jasan je Filipović. “Borac sam, i dalje imam to srce, dobro se osjećam i sretan sam što sam ponovno u UFC-u. Tijelo mi je u odličnoj formi i vjerojatno mogu napraviti ono o čemu 99.9 posto ljudi i s 25 mogu samo sanjati”, kazao je 41-godišnjak.

Treninzi su bili naporni i studiozni, sve je podređeno Gonzagi. “Pažljivo mjerimo sve parametre treninga, a za to treba mnogo energije, entuzijazma, teškog rada, znoja i krvi. Trenirao sam kao lud i nevjerojatno sam motiviran. Doveo sam prvoklasne sparing partnere, pomagao mi je i jedan od najboljih UFC teškaša, Miočić…”, nabraja.

Što se promijenilo od ‘sporne borbe’ iz 2007? Gonzaga je nedavno izjavio kako je ‘još bolji’ borac…a Mirko? “Osnovna je razlika što sada želim pobjedu. Mogu kazati kako će ovo biti jedna od najvažnijih borbi u čitavoj mojoj karijeri. Proučio sam sve njegove, borbe, bit će to sportski meč i strašno želim pobijediti. Vjerujem kako sam bolji borac, no to moram i dokazati. Nisam pod pritiskom, zašto bih bio? Pritisak bi sada trebao biti na Gabrielu…”

Spremna je i taktika.. Mirkovo je najjače oružje proslavljeni high-kick: “Taj udarac izvodim isto kao i prije – ima istu brzinu, ali i snagu. Jednom vas pogodim i – gotovi ste; samo je to dovoljno. Znam što će Gonzaga pokušati – udaranje nogama, desni direkt.. Nastojat će me srušiti, ali u ovoj fazi karijere znam kako udariti i rukom i nogom. Svjestan sam strategije, sve mi je poznato, no ključ svega bit će snaga i izdržljivost. Gotov sam ako u trećoj rundi ostanem bez snage. S druge strane, ako se on umori – također je gotovo. Moram biti maksimalno spreman”, kaže Cro Cop.

Veliki je meč na rasporedu u subotu u 21. sat. “Bit će teška borba, no potpuno sam opušten. Ne podcjenjujem protivnika, već sam upravo ovo želio. Posvetio sam život ovoj borbi, spreman sam i dat ću sve od sebe. Ovaj put ću ga pobijediti!”, zaključuje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.