Cro Cop: “Pobjedu posvećujem onima koji su me pokopali”

Cro Cop: “Pobjedu posvećujem onima koji su me pokopali”

Mirku Filipoviću žao je svih 'stručnjaka' koji su zbog njega izgubili novac...

foto: commons.wikimedia.org - www.fightsite.hr

Mirko Filipović na najbolji je mogući, zapravo i jedini ispravan način začepio usta svima koji su ga poslije brutalnog nokauta prije gotovo osam godina strpali u – ropotarnicu povijesti.

Najbolji hrvatski borac napunio je 41 godinu i čvrsto odlučio kako će svijetu još jednom pokazati ‘tko je gazda’. Ušao je u ring s čovjekom koji mu je priredio jedan od težih nokauta u povijesti UFC-a te na koncu vratio dug sebi, ali i društvu.

“Cijelu sam karijeru stavio na kocku, zato mi je ovo najdraža pobjeda. Po treći put sam došao u UFC jer sam bio uvjeren da vrijedim – zamislite što bi bilo da sam izgubio. Katastrofa…”, istaknuo je Mirko, otkrivši i još neke detalje borbe, odnosno pripremljene taktike. “Dogovorili smo da u prve dvije runde ne udaram nogom kako me ne bi mogao rušiti, već tek kad se Gonzaga umori”, ističe.

Dodatna motivacija definitivno mu je bila godina 2007. i njihov prvi obračun u Manchesteru, ali i – sin Ivan. “Prije borbe, čak i tijekom nje – kad sam ležao na parteru – pred očima mi je bila slika sina. Nisam ga smio razočarati – Ivan trenira hrvanje, ponekad s nama u dvorani i bio bi to za njega veliki stres. I prvi poraz svakako je bio razlog zašto sam se primio ovog svega”, kaže Cro Cop.

“Dok sam razgovarao s čelnicima UFC-a, kazao sam da bih volio odraditi neke uzvrate. Ponudili su mi već na startu borca od kojega me poraz najviše peče, a prihvativši to – neosporno sam čitavu karijeru stavio na kocku.”

Mirko se mnogo pripremao, mogli smo vidjeti brojne video uratke s treninga i praktički osjetiti trijumfalnu atmosferu koja je vladala čitavo to vrijeme.

“Odlična kondicijska pripremljenost je bila ključ svega i zbog toga sam beskrajno zahvalan dečkima iz ekipe. Ni sekunde nisam gubio nadu da ću pobijediti, čak i nakon onog trenutka u kojemu me pošteno rasjekao. Morao sam, jedino, s time malo požuriti jer je postojala realna šansa da sudac prekide borbu zbog nezaustavljivog krvarenja iz arkade.”

“S druge strane, bili smo svjesni činjenice kako je to Gonzaga i da će ostati bez snage poslije dvije runde. Priprema mu nikad nije bila jača strana, svoje je pobjede ostvario nokautima, prekidima u prvoj ili eventualno drugoj rundi, dok je sve što je izgubio bilo u drugoj, odnosno trećoj rundi.”

Nije Mirko mogao propustiti poslati i poruku svim onima s početka ovoga teksta: “Žao mi je što sam razočarao velike stručnjake, pa i one koji su se kladili protiv mene i sada izgubili novac. Samo neka me nastave na taj način motivirati i dalje…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.