Cro Cop: “Sin mi je ludo talentiran”

Cro Cop: “Sin mi je ludo talentiran”

Mirko Filipović gostovao je u emisiji MMA Hour...

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović gostovao je u emisiji MMA Hour Ariela Helwanija te se u razgovoru osvrnuo i na nedavnu suspenziju UFC-a zbog korištenja ljudskog hormona rasta (HGH) u saniranju ozljede ramena.

“Neke ljude u početku motiviraju novac i karijera, i to je dobar motiv, ali nekad ste gladni jer ne želite izgubiti ponos, a to je još i jača motivacija. Imao sam ozbiljnu ozljedu ramena, no to nije jedino – zbog puknuća tetive jednostavno nisam mogao toliko riskirati. Bilo je bolno”, počeo je Cro Cop.

“Nakon borbe s Gonzagom ponovno sam ozlijedio koljeno, ali nisam o tome govorio. Već sam imao četiri operacije na desnoj nozi, što mi stvara probleme, osobito na treningu. Nisam mogao prihvatiti borbu koju mi je UFC ponudio tijekom ljeta – rekao sam im da se mogu boriti tek početkom listopada. Iskreno, da sam najavio uzimanje hormona rasta, sve bi bilo u redu. U mojim godinama nemam vremena čekati pola godine između borbi. Doživio bih nove ozljede, a to više ne mogu trpjeti.”

Nastavio je Filipović dalje: “Odradio sam 79 borbi, napunio 41 godinu i pun sam ozljeda. Trening me više ne veseli… Imao sam dugačku i uspješnu karijeru, ali sve jednom mora prestati i mislim da je ovo bila najpametnija odluka za mene. Ni za čim ne žalim. Morate znati da je ovo nasilan sport; ili odeš u mirovinu zbog ozljeda ili dobiješ otkaz nakon nekoliko poraza, To je zakon ovoga sporta. Sretan sam što sam se oprostio poslije velike pobjede; osvojio sam K1, vratio se u UFC i odradio revanš s Gonzagom, što mi je bilo jako važno. Borio sam se u Japanu, što više od toga mogu poželjeti?”, zapitao se.

Sada su planovi odmor i posvećivanje obitelji. “Trenirat ću svog trinaestogodišnjeg sina. Jako je talentiran i svoje ću vrijeme uložiti u njega, naučiti ga kako da se bori, Već trenira hrvanje i BJJ, ljevak je i baca lude high-kickove, baš kao i ja. Velik je i jak za svoje godine, premda ne bih volio da se bavi ovim sportom. No, ako se odluči za to podržat ću ga. Nadam se, ipak, kako neće postati profesionalni borac”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.