Cro Cop: “Uopće ne želim gledati onaj brutalni nokaut”

Cro Cop: “Uopće ne želim gledati onaj brutalni nokaut”

Još je samo malo ostalo do borbe Mirka Filipovića i Gabriela Gonzage u Krakowu...

Večeras u 21 sat Mirka Filipovića očekuje meč karijere. Revanš protiv Gabriela Gonzage, Brazilca koji ga je brutalno nokautirao 2007. u Manchesteru, a o čemu su tjednima brujili svi svjetski mediji.

Cro Cop je, više no ikad, željan osvete, a u prilog mu ide i činjenica kako je u dosadašnjoj karijeri dobio svih pet ‘uzvratnih mečeva’, dok je Gonzaga – s druge strane – jedini revanš izgubio.

Osam godina kasnije Mirko i Gonzaga ući će u ring u prvom poljskom UFC Fight Nightu u Krakowu, a sve je podređeno samo jednom cilju – pobjedi. “Sve protivnike želim pobijediti, ali ovaj je meč osobito bitan jer sam od Gabriela izgubio u prvoj borbi. Jako sam sretan što sam uopće dobio prigodu za ovaj revanš.”

Snimku ‘sporne borbe’ Mirko ne želi gledati – rana je i dalje itekako bolna. “Nisko je od promocije i moga šefa prikazivanje te snimke”, našalio se. “Gledam na sve to kao potpuno normalnu stvar. Nije ugodno vidjeti kako te netko udara u glavu, ali sve je to dio posla. Krivica nije na UFC-u, već je isključivo moja, a ako me pitate volim li vidjeti tu snimku – nikako. Dovoljno sam puta pogledao i točno znam što se dogodilo”, kaže Mirko.

Hrvatski se borac osvrnuo i na pjesmu na koju uvijek izlazi na susret – riječ je o uratku Wild Boys benda Duran Duran. “Stvarno volim tu pjesmu, a ljudi su je počeli povezivati sa mnom od kad sam ju koristio prigodom izlaska u ring. Zato je nikada nisam promijenio.”

Novinare je zanimalo i zašto mečeve nikad ne gledaju njegova supruga i djeca: “Na nedavnom sparingu sa Stipom Miočićem došlo je do situacije u kojoj smo obojica bili krvavi, a u tom je trenutku s drugog kraja dvorane došetao moj mlađi sin. Bio sam stvarno uzrujan zbog toga, jer se tako nešto ne događa u sportovima poput plivanja ili košarke – tamo možeš bez problema dovesti obitelj, no ovo je ipak nešto drukčije.”

Mirko na leđima ima 40 godina – neminovno je bilo i pitanje što planira nakon okončanja karijere. “Prvo ću spavati do 11 sati, zatim voditi pse u šetnju šumom, ići na piće ili dva i igrati karte u lokalnom kafiću. Samo ne poker”, nasmijao se. “Igramo neke domaće igre, a u njima sam svjetski prvak”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.