Croatia Cup: Hrvatske rukometašice pobijedile Poljsku na otvaranju turnira

Croatia Cup: Hrvatske rukometašice pobijedile Poljsku na otvaranju turnira

Utakmice 1. kola: Hrvatska - Poljska 33:24, Njemačka - Srbija 25:25

Andrea Penezić/Getty Images

Hrvatske seniorke odigrale su prvi susret na Croatia Cupu protiv ekipe Poljske 33:24 (13:13) te su nakon velike borbe uspjele prelomiti rezultat u svoju korist, odvojiti se na sigurno vodstvo te stići do slavlja nad protivnicama.

Drugi susret Croatia Cupa pogotkom otvara Poljska za početnih 1:0, a na drugoj strani Maja Sokač izjednačuje na 1:1. Igralo se gol za gol sve do šeste minute kada Poljakinje preko Monike Migale i Angiezske Kocele odlazi na prvih plus dva (5:3). Imale su Poljakinje i plus tri (7:4), ali pojačavaju tada tempo Hrvatice, pronalaze rješenja u napadu te predvođene raspoloženom Andreom Penezić i Vesnom Milanović-Litre u 17. minuti poravnavaju na 8:8. Krenula je tada borba za vodstvo, a do svojeg prvog vodstva Hrvatska stiže u 22. minuti kada za 11:10 pogađa Žana Marić. Poljska je ponovo postavila 11:11, a na odmor se otišlo pri 13:13.

Uvodne minute nastavka donijele su novo vodstvo Hrvatske, naime, Tea Grubišić i novopečena seniorka Ćamila Mičijević odvode Hrvatice na plus dva  (15:13). Hrvatske reprezentativke to su vodstvo držale sve do 38. minute dvoboja kada pogotkom s linije sedam metara Byzdra smanjuje na 17:18. Izabranice Vladimira Canjuge nisu dale da Poljakinje izjednače rezultat, prebacuju u višu brzinu te preko Mirande Tatari, Sonje Bašić, Tee Grubišić i Penezić odlaze na +4 (22:17). Odgovara na to Poljska serijom 2-0 (19:22), no i dalje raspoložena Penezić vodi Hrvatsku na +4 (23:19). Pala je tada koncentracije u Poljskim redovima, dok je hrvatski napad izgledao sve bolje stoga se prednost Hrvatske povećavala iz minute u minutu. U 52. minuti na semaforu je stajalo 29:20, a po isteku 60. minute Hrvatska je slavila 33:24.

Hrvatsku su do prve pobjede predvodile Andrea Penezić i Maja Sokač svaka s po pet pogodaka, a vratarski tandem Žderić-Jelčić sakupio je 15 obrana. Kod Poljske najbolja je bila Karolina Kudlacz s pet zgoditaka, dok su čuvarke mreže Wysokinska-Prudzienca zaustavile četiri obrane. U drugoj utakmici Njemačka i Srbija odigrale su 25:25.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.