Croatia Mūnchen uzela naslov prvaka Bavarske i osigurala plasman među njemačku futsal elitu!

Croatia Mūnchen uzela naslov prvaka Bavarske i osigurala plasman među njemačku futsal elitu!

Ogroman uspjeh hrvatskih iseljenika u Bavarskoj!

Kakva fantastična večer za mali hrvatski klub iz Münchena. Futsal momčad Croatije München kolo prije kraja prvenstva osigurala je naslov prvaka Bavarske! Na gostovanju kod Jahn Regensburga u sklopu 9. kola slavili su sa 6:4 i na vrhu su ljestvice sa 25 bodova.

Sezona je do sada gotovo perfektna. Nakon uvodnog remija uslijedila je dominacija od čak osam uzastopnih pobjeda, što je na kraju rezultiralo osvajanjem naslova prvaka. Prvak Bavarske stječe pravo na igranje regionalne lige “Jug” koja će zajedno sa tri ostale lige (sjever, istok, zapad) na kraju sezone na završnom turniru dati svoga predstavnika u borbi za naslov prvaka Njemačke. Croatia München trebala bi tako postati drugi hrvatski klub koji će se natjecati u najvišem rangu njemačkog futsala. SD Croatia Berlin, koja je i u ‘velikom’ nogometu imala fenomenalnih uspjeha (igranje 3. lige), sa svojom je futsal ekipom osvojila dva uzastopna naslova prvaka Njemačke (2010., 2011.).

Hoće li momci iz Münchena dobiti priliku igranja na velikoj pozornici ovisi naravno o financijama. Trenutno još uvijek nije osiguran budžet s kojim bi se išlo u projekt “prvenstvo Njemačke”, a vodstvo kluba je odlučilo ne ulaziti u nikakav rizik ukoliko nije osigurana financijska stabilnost za završiti sezonu ‘bez repove’. No, pustimo budućnost po strani i proslavimo sa našim ‘Gastarbajterima’! Redakcija ‘Hrvatska Reprezentacija’ čestita na ogromnom uspjehu!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.