Cruijff: “Nizozemska je bila sramotna”

Cruijff: “Nizozemska je bila sramotna”

Proslavljeni nizozemski nogometaš ponudio je svoje viđenje remija oranja s Turskom (1:1)...

Johan Cruijff/Foto: Gettyimages

Nizozemska ipak nije uspjela – premda se očekivala lagana pobjeda nad Turskom i osvajanje važna tri boda u borbi za plasman na Europsko prvenstvo, izabranici Guusa Hiddinka neočekivano su izborili tek neriješen rezultat (1:1) i tako se doveli u vrlo tešku situaciju. Upitan je čak i odlazak u Francusku, što je izazvalo salvu kritika i nezadovoljstva u ‘zemlji tulipana’.

“Nizozemska je protiv Turske bila naprosto užasna. Nitko nije činio što je trebao, braniči su dodavali loptu do veznjaka i u krug, da bi je potom ovi vraćali natrag. Bilo je vrlo malo kreacije u diktiranju igre, a što je utakmica odmicala problemi su postajali samo veći i izraženiji”, oštar je legendarni Nizozemac Johannes Cruijff.

Cruijff je Hiddinka javno ‘opleo’ već nekoliko puta, a bila je ovo sjajna prigoda da još jednom apostrofira neke od gorućih problema u nizozemskom nogometu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini oranje zaostaje šest bodova za vodećom Češkom, a pet poena udaljen je drugoplasirani Island.

“Jasno je gdje je reprezentacija sada s obzirom na razinu igre u Eredivisie te rezultate naših klubova u europskim takmičenjima. Trpimo udarce na svim razinama i strašno me zanima kad ćemo napokon izvući glavu iz pijeska. Glavni nam je problem edukacija trenera, a sigurno je jedno – situacija se definitivno mora promijeniti. Nizozemska je protiv Turske bila sramotna”, zaključuje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.