“Crveni fićo ’91” – početak tradicije u sjedećoj odbojci

“Crveni fićo ’91” – početak tradicije u sjedećoj odbojci

Uz domaće ligaše na dijelu top-igrači iz BiH

Već se dva desetljeća u gradu na Dravi  organizirano igra sjedeća odbojka. I to na vrhunskoj razini jer ŠIOK HVIDRA Osijek je 12 puta osvajio naslov prvaka države, a u klupskim vitrinama je i jedan domaći kup. Ako pribrojimo i dobre rezultate na međunarodnoj sceni te kažemo da je klub dao i niz državnih reprezentativaca, jasno je o kakvoj se vrijednoj obljetnici radi. Tih 20 godina treba dostojno i obilježiti.
Tako se u subotu, 25. lipnja u velikoj SD Gradski vrt (od 10 sati) održalo prvo izdanje turnira pod nazivom “Crveni fićo ’91”.

“Imali smo i prije ideju za organiziranje kvalitetnog turnira. Jedan takav održan je prije 20 godina, a nadamo se da je ovaj početak lijepe tradicije. Proslavili smo okrugli rođendan i Dan osječkih branitelja, a na proslavi su bili i klubovi koji su najbolji na Starom kontinentu”, rekao je Siniša Ćosić, jedan od klupskih utemeljitelja, dugogodišnji reprezentativac i još uvijek aktivni član osječke momčadi.

Nakon svečanog otvaranja premijernog izdanja gdje je sudionike pozdravio osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, odigrano je devet utakmica. Kulminacija je bio finalni ogled u kojem se domaćinu i organizatoru sučelio najbolji sastav Starog kontinenta, sarajevski SPID, iz čijih je redova četvero igrača nastupilo baš za HVIDRA-u, koja je tako postala prvi pobjednik turnira.

13516712_1596810907284003_8028172588671676257_n

Okupilo se kvalitetno društvo, šest ekipa od kojih su tri domaća ligaša, državna reprezentacija te dva sastava iz BiH. Uz domaćina, nastupili su Vukovar, Sisak i reprezentacija Hrvatske, a iz najjače europske lige došao je 17-erostruki prvak BiH, sarajevski SPID, koji je bio i prvak Europe te Sinovi Bosne, trećeplasirana momčad u ligi naših susjeda.

“Sudionici su bili podijeljeni u dvije skupine, pobjednici iz njih su igrali finale, drugoplasirani za treće, a trećeplasirani za peto mjesto. Finalni dvoboj održan je oko 16 sati, a ovo je bila dobra prigoda za one koji se možda žele baviti sjedećom odbojkom da na dijelu vide top-igrače iz BiH, koja je svjetska sila u ovom sportu”,  naglasio je Saša Gajčić, igrač i tajnik kluba slavljenika, koji zahvaljuje Gradu, Osječko-baranjskoj županiji i HPO-u na pomoći u organizaciji ovako kvalitetnog turnira.

Cijeli turnir su odsudili dugogodišnji međunarodni suci u sjedećoj odbojci gosp. Ekrem Bašić, iz Lukavca (BIH) i Ivana Pavić (Osijek), Zagreb (CRO), aktualna Predsjednica Hravtskog saveza sjedeće odbojke.

HVIDR-a Osijek: Robert Lukačević, Adnan Manko, Asim Medić, Siniša Ćosić, Sabahudin Delalić, Robert Mašić, Darko Šagodić, Dževad Hamzić, Slavko Josipović.

VUKOVAR: Darko Lalić, Tiho Barić, Marijan Vukić, Mario Orkić, Vlado Žerebni, Slavko Bačić, Anto Đapić, Drago Romić, Matej Ivković i Tomo Sekulić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.