Čupić i Vori nisu pozvani u reprezentaciju

Čupić i Vori nisu pozvani u reprezentaciju

Popis Željka Babića...

Igor Vori/Getty Images

Hrvatski izbornik Željko Babić objavio je popis rukometaša na koje računa za Croatia Cup koji se od 6. do 8. studenog igra u Umagu. Na popisu se našlo 20 igrača, a među njima nema Igora Vorija i Ivana Čupića što svakako predstavlja iznenađenje.

“Jednostavno nismo zadovoljni igrom i angažmanom Vorija i Čupića. Mi želimo da jako budu izraženi nacionalni naboj, želja i strast da se igra za hrvatsku reprezentaciju, a u određenim segmentima nije postojao taj kriterij i to moramo zaustaviti”, pojasnio je Babić.

Nastavio je: “To je jedan primjer, odnosno poruka. Nećemo graditi to na mladim igračima. Razmišljali smo i planirali, imamo ciljeve koje smo postavili, oni su jasni i mi moramo biti hrabri. Znamo koje imamo probleme, što je dobro jer kada znaš probleme možeš djelovati. Svi radimo u interesu hrvatskog rukometa, nema tu osobne razine te vjerujem i nadam se da naši igrači to razumiju. Igrači nisu na razinama koje očekujemo od njih, igraju jako promjenjivo i fizička sprema im nije dobra, potrebna su dodatna ulaganja i odricanja svih njih, kao i promjene ako želimo biti bolji, a igrači moraju biti spremni na promjene.”

Nepozivanjem Vorija Hrvatska je ostala bez kapetana, ali Babić nije želio otkriti tko će nositi vrpcu oko ruke: “Kapetan se uvijek bira iz dvije razine, kompetencije i motivacije i u obje razine mora biti superioran. Naći ćemo čovjeka u momčadi koji to ima. Morao je osvajati medalje i imati visoku motivaciju da bude primjer svim drugim igračima, dakle, razmišljamo o tri, četiri igrača za tu ulogu.”

Novinarima se obratio i Ivano Balić, prvi put u ulozi koordinatora HRS-a za muški rukomet. Izjavio je: “Velika mi je čast što su mi dali tu funkciju. Moje je prvenstveno da se bavim mlađim selekcijama te da budem uz A reprezentaciju koliko je to moguće. Treba objasniti mlađim igračima kako je velika čast biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju i igrati za nju. Nadam se da ću u tome uspjeti. Počeli smo raditi i sada nam samo treba vremena. Sam izbornik A selekcije ima svoju viziju, mi smo tu da je podržimo, ja sam tu za pomoć, savjet i razgovor.”

Hrvatska će u Umagu igrati protiv Makedonije i Crne Gore, a pozive su dobili sljedeći igrači: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (HSV Hamburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Marko Kopljar (Barcelona), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem) i Jakov Gojun (Füchse Berlin).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.