Ćurković: “Hrvatska će biti suspendirana na pet godina”

Ćurković: “Hrvatska će biti suspendirana na pet godina”

Dopredsjednik Nogometnog saveza Srbije Ivan Ćurković misli da se Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori sprema teška kazna...

Foto: Gettyimages

Dopredsjednik Nogometnog saveza Srbije Ivan Ćurković tvrdi da ima pouzdane informacije da će Uefa u slučaju novih prijestupa izbaciti Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru na tri do pet godina. Ćurković je prijatelj i bivši suigrač Michaela Platinija. Mnogi tvrde da je utakmica bez gledatelja protiv Italije posljednje upozorenje za Hrvatsku.

Ćurković je izjavio: “Uefa ima veliki dosje o Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Samo Slovenija i Makedonija iz ove regije nisu na piku Disciplinske komisije. To nije iznenađenje, kod nas svaka utakmica izgleda kao slavlje kineske Nove godine. Uefa je odlučila disciplinirati Balkan i eliminirati rasizam i pirotehniku, koji su glavni neprijatelji ovog sporta prema Uefi. Nogomet je postao tvornica novca, okreću se milijarde i naravno da je takvo ponašanje nedopustivo. Imam jako pouzdane informacije i jamčim vam da su Hrvatska i Srbija pred izbacivanjem iz svih međunarodnih natjecanja na tri do pet godina.”

Nastavio je: “Nacionalni savezi tu ne mogu ništa, država mora riješiti problema. Navijačke skupine se koriste lažnim patriotizmom i država to može zaustaviti ako želi. Platini se ne miješa u kažnjavanje, ali njegove riječi na proslavi stote godišnjice HNS-a trebale bi biti dovoljne. Nije se obratio Šukeru, nego predsjedniku i premijeru s upozorenjem da se bore protiv huligana na nogometnim terenima.”

Misli da Šuker nije unaprijed znao za kaznu: “Ja nisam znao za kaznu bez obzira na bliskost Platiniju, a mislim da nije ni Šuker. Disciplinska komisija je samostalno tijelo s Austrijancem Thomasom Partlom na čelu. Ne može se reći da Platini ne simpatizira ovu regiju jer inače Šuker nikad ne bi bio u Izvršnom odboru. No, sljedeća kazna će biti jako teška jer je svima dosta nereda kod nas.”

Objasnio je: “Prava opasnost je tek pred nama. Povećat će se pokvareni odnosi Splita i Zagreba. Kazna je dovela do revolta navijača i ne bih bio na Šukerovom mjestu jer to može postati vrlo velik problem. Isto vrijedi i za Srbiju. Mi protiv Armenije također igramo pred praznim tribinama. U istom smo problemu i sumnjam da ćemo izbjeći višegodišnju suspenziju jer nogometne navijače nitko ne može zaustaviti. Televizijski komentatori hvale atmosferu, a sve gori. Disciplinska komisija neće imati nikakvih dvojbi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.