Cvitanović: “Daleko je kraj prvenstva, ovo je samo jedna etapa”

Cvitanović: “Daleko je kraj prvenstva, ovo je samo jedna etapa”

Trener Modrih Mario Cvitanović bio je vrlo zadovoljan izvedbom svoje momčadi, pogotovo nakon lošeg uvoda Dinama i ranog pogotka Rijeke.

foto: https://www.sportcom.hr

Pobjedom Dinama na Maksimiru protiv Rijeke (3:1) u 14. kolu HNL-a klub s Maksimira otišao je na velikih devet bodova prednosti. Trener Dinama Mario Cvitanović bio je zadovoljan nakon utakmice.

Mario Cvitanović bio je dobro raspoložen nakon utakmice. Njegov Dinamo slavio je u velikom derbiju protiv drugoplasirane Rijeke, branitelja naslova. Međutim, prvi gol na utakmici zabila je Rijeka.

“Bio je naš loš početak, ali preuzeli smo inicijativu i napravili smo stvari koje smo trebali. Iz jedne pomalo naivne situacije smo primili gol s obzirom na zatvorenu obranu. Gurnuli su nam jednu loptu iza leđa, primili smo gol iz odbijanca i to se nije smjelo desiti”, rekao je u uvodu trener Dinama.

Nakon primljenog pogotka, Dinamo je počeo bolje igrati i više napadati.

“Rijeka nam nije opasnije zaprijetila. To je bio dio strategije. Sretan sam i ponosan i miran što smo odigrali utakmicu kako smo je pripremali. Na osnovu strategije gdje smo znali gdje je Rijeka jaka uspjeli smo to anulirati i biti opasni kroz određene situacije koje smo pripremali”, dodao je Cvita.

Trener Dinama pohvalio je momčad Matjaža Keka: “Rijeka ima jasnu fizionomiju igre i jasan stil igre. Svi igrači su vrlo kvalitetni, ali ja ću i ovaj put potencirati nas i našu disciplinu. Sretan sam što sam trener Dinama jer ovo je bio Dinamo od prve minute onako kako smo se pripremali.”

Ključ Dinamove pobjede bila je dobra priprema prije same utakmice: “Mi smo u pripremi same utakmice, nakon ovih proteklih utakmica, procijenili u određenim situacijama, analizirajući gdje su naše slabe točke i Rijekine jače strane, na koji način biti opasan po Rijeku. Mislim da smo s dvije polušpice blokirali Rijeku i jako su se dobro Gojak i Olmo kretali. Bilo je opasno i mislim da je to bilo jako dobro.”

Do kraja je ostalo mnoštvo utakmica, ali Dinamo bježi Rijeci već devet bodova.

“Daleko je kraj prvenstva, ovo je samo jedna etapa, jedna utakmica u nizu. Aposlutno se ne zanosimo. Bili u minusu ili u plusu, želim da igramo kao ekipa i da napredujemo iz tjedna u tjedan i onda ću ja biti zadovoljan. Nas sad čeka kup utakmica u Novigradu i gostovanje u Koprivnici do reprezentativne stanke. Naš cilj je uvijek ići na pobjedu i s ovakvim odnosima i publika te nagradi s pljeskom i podrškom. Danas toga nije bilo u manjku i publika je to jasno znala pokazati”, zaključio je Cvitanović.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.