I da promaši idućih 500 udaraca, Messi bi i dalje bio bolji od Ronalda!

I da promaši idućih 500 udaraca, Messi bi i dalje bio bolji od Ronalda!

Nevjerojatna statistika dijeli dvojicu najboljih nogometaša na svijetu.

Foto: Independent.co.uk

Cristiano Ronaldo u prethodnoj pobjedi Real Madrida nad Las Palmasom od 3:0 ponovno nije zabio gol, iako je na Santiago Bernabeu imao čak osam udaraca na gol. Inače, ove sezone je Portugalac drugi igrač Primere po broju udaraca na gol, ukupno ih ima 48. No, ovogodišnji osvajač Zlatne Lopte samo je jedan put zabio gol, a tek 13 puta lopta je išla u okvir gola.

I ta statistika govori nam da Ronaldo ima učinkovitost od svega 2,08 posto, što ga čini ne samo najgorim igračem Primere, nego svih liga petice!

Usporedbe radi, njegov najveći rival Lionel Messi, ove sezone je pucao najviše u Primeri. Uputio je 69 udaraca, s time da je za razliku od Ronalda postigao njih 12 za Barcelonu, odnosno ima učinkovitost od 12,02 posto.

Statističari su također izračunali i da bi Messi, kako bi se izjednačio po neučinkovitosti s Ronaldom, trebao promašiti slijedećih 507 udaraca. Prema tome, s 506 nepreciznih pokušaja, Argentinac bi i dalje bio učinkovitiji od, po mnogima nezasluženog, osvajača ovogodišnje Zlatne Lopte.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.