Dalić plaćeniji od njegovih prethodnika! Pogledajte detalje ugovora

Dalić plaćeniji od njegovih prethodnika! Pogledajte detalje ugovora

U rangu primanja novog izbornika biti će jedino bivši izbornik Ante Čačić.

Foto: Lea Perhoč

Davor Šuker i Zlatko Dalić u utorak su se sastali u Zagrebu prema dogovoru kako bi raspravljali o ugovoru koji će izbornik potpisati sljedeći tjedan.

Prema riječima obojice aktera, dogovor je bio brz i konstruktivan, ali nijedan nije otkrio financijske detalje ugovora, a HNS je izdao kratko priopćenje.

“Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji”, napisao je HNS, a po pitanju ugovora nije se javljao ni izbornik.

Ipak, Dalić će sljedećeg tjedna kada Izvršni odbor amenuje odluku potpisati ugovor na dvije i pol godine, točnije do sljedećeg Europskog prvenstva, a primanja će mu biti identična kao Čačićeva na kraju mandata.

Dalić će zarađivati 60.000 eura mjesečno iako su neki članovi Izvršnog odbora spominjali cifru od 30 do 40 tisuća eura.

Sukladno referencama finalista Azijske lige prvaka i plaći od 1,5 do dva milijuna eura godišnje koliko je tamo zarađivao, Dalić se u pregovorima mogao postaviti čvrsto za razliku od njegovih prethodnika Slavena Bilića, Nike Kovača, Igora Štimca i Ante Čačića koji su ili počinjali trenersku karijeru ili u njoj do tog trenutka nisu napravili ništa značajno.

Daliću još uvijek ostaje upotpuniti stručni stožer u kojemu su trenutno Marjan Mrmić te Ivica Olić, a potreban je još kondicijski trener i drugi pomoćnik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.