Dalić: “Ponosan sam na igrače, momčad i svoju zemlju, a sad uzimam time-out”

Dalić: “Ponosan sam na igrače, momčad i svoju zemlju, a sad uzimam time-out”

Nakon poraza u finalu, prvi se na press konferenciji pojavio hrvatski izbornik, a zatim još jednom izazvao oduševljenje svih prisutnih.

Foto: Lea Perhoč

Prvi se na press konferenciji pred novinarima pojavio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i čestitao Francuskoj na naslovu prvaka svijeta. Zatim je komentirao utakmicu.

“Igrali smo dobro i imali punu kontrolu, a onda se dogodio prekid s autogolom. Ponovno smo se vratili u igru i dominirali, a onda penal. Nikad ne komentiram suđenje, no mislim da s takav penal u finalu svjetskog prvenstva ne sudi. To svejedno ne umanjuje pobjedu Francuske.” rekao je izbornik Vatrenih pa nastavlja:

“Možda je ovo i naša najbolja utakmica na prvenstvu, ali primili smo golove kakve smo primili. Tužni smo, ali moramo biti ponosni na ono što smo napravili.”

Ono što je mnoge zanimalo još i prije kraja prvenstva je nastavlja li Dalić svoje putovanje s reprezentacijom, ili je tome sada kraj.

“Spreman sam za odmor. Bila su ovo naporna dva mjeseca i sada uzimam time-out. Nikada nisam odluke donosio preko noći i sada razmišljam samo o odmoru i povratku u Hrvatsku.” rekao je.

Svi bismo u onom tužnom trenutku nakon posljednjeg zvižduka voljeli biti s igračima i čuti što im izbornik govori. Kakva je bila atmosfera i što im je rekao Dalić? “Svi su bili tužni, ali rekao sam im da dignu glave. Da nam je prije netko ponudio da budemo drugi bilo bi to fantastično, no sada ostaje žaljenje s obzirom na našu igru. No, i sada u porazu moramo respektirati rezultat koji smo postigli.” kaže Dalić.

Francuskoj je zahvaljujući VAR tehnologiji dosuđen jedanaesterac kojim je ponovno okrenula rezultat u svoju korist. “Ne želim da bude da sam nešto negativno govorio o sucu, a VAR je dobar kad je tvoju korist, a loš kad nije.” komentirao je izbornik.

Izbornik je imao poruku i za gruzijskog novinara, kao i za sve male zemlje koje na primjeru Hrvatske mogu dosta naučiti. “Na našem busu piše ‘Mala zemlja, veliki snovi’. To je sigurno dobra poruka za sve. S dobrim radom i igračima može se doći do rezultata. Treba vjerovati. Ja sam i kod rezultata 1-4 vjerovao, nisam bio poražen, no to je život.” kazao je, pa zaključio.

“Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu bila sjajna. Zahvaljujem svima što su napravili i jedino mogu reći da sam ponosan na igrače, momčad i svoju zemlju.” završio je i dobio pljesak dvorane prepune novinara.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.