Dalić sigurno ostaje! Na stolu ima dvije ponude HNS-a

Dalić sigurno ostaje! Na stolu ima dvije ponude HNS-a

Novi izbornik će Hrvatsku sigurno voditi u dodatnim kvalifikacijama, ali najvjerojatnije i nakon toga bez obzira na rezultat u baražu.

Foto: Twitter HNS

Iako se Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza trebao sastati u četvrtak kako bi potvrdio odluku o ostanku Zlatka Dalića na klupi hrvatske nogometne reprezentacije, to će biti učinjeno sljedeći ponedjeljak.

Iako je Dalić nespretno ostao na čekanju, već se zna kako će Hrvatsku voditi u dodatnim kvalifikacijama jer je njegovo ime na popisu hrvatske delegacije koja će sljedećeg utorka u Švicarskoj prisustvovati ždrijebu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine.

Ipak, iz HNS-a dolaze informacije kako su u Dalićevom slučaju moguća dva scenarija. Prvi je potpisivanje ugovora do 2020. godine prije odigravanja dodatnih kvalifikacija kao što su napravili njegovi prethodnici Niko Kovač i Ante Čačić, ili čekanje do završetka dodatnih kvalifikacija kako bi se razgovaralo o dugoročnom ugovoru.

Uz sve to, Izvršni odbor ima i problema sa sastavljanjem kvoruma. Od 17 članova, aktivno ih je 11, a za većinu su potrebna devetorica. Damir Mišković već duže vrijeme ne prisustvuje sastancima, dok su petorica zamrznula mandat kako se ne bi našli u sukobu interesa zbog istovremenog obnašanja političkih dužnosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.