Dalić sretan zbog transfera Pjace i Vide u Schalke i Besiktas

Dalić sretan zbog transfera Pjace i Vide u Schalke i Besiktas

Izborniku je najbitniji kontinuitet kvalitetnih utakmica.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, u intervjuu za Sportske novosti je prokomentirao najnovije transfere Marka Pjace i Domagoja Vide u Schalke odnosno Besiktas.

O Pjacinom transferu, odnosno posudbi, izbornik je izjavio: “Najbitnije za sve nas, za reprezentaciju, Juventus, mene kao izbornika i njega kao igrača je da igra. Da ima kontinuitet, da se kroz utakmice vrati u formu u kojoj je bio. Naravno da na njega računam kao na potencijalnog igrača za reprezentaciju, da mi je u najužim kombinacijama i razmišljanjima, ali mora imati minutažu. Ovo je dobra odluka, sigurno će pokazati svoj potencijal i kvalitetu, ali trebat će mu vremena. Pozdravljam tu posudbu, drago mi je što je dogovoreno tako, ako su u Juventusu procijenili kako kod njih nema prostora da igra dovoljno”.

O transferu Vide u turski Besiktas, Dalić je kazao: “Vida se za sve izborio sam u zadnje tri-četiri godine u Kijevu, odigrao je vrhunski, otišao je na, za njega sigurno bolju destinaciju, gdje će mu više odgovarati. Tamo je isto jaka konkurencija, dovoljno je spomenuti Pepea, u tom klubu je i naš Mitrović, tako da će možda biti problem što su dvojica hrvatskih stopera u istoj momčadi i to obojica na popisu potencijalnih reprezentativaca. Ali, eto, nadam se da je Vida izabrao pravu opciju, da će igrati dobre utakmice. Vidim po dočeku navijača, euforiji koja u Istanbulu vlada u vezi s njim da je to vrhunski.”

Izbornik se nada kako će svi reprezentativci u narednom periodu imati standardnu minutažu jer se kroz stalno igranje mogu nametnuti za nošenje reprezentativnog dresa, jer je konkurencija unutar reprezentacije vrlo jaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.