Dalić sretan zbog transfera Pjace i Vide u Schalke i Besiktas

Dalić sretan zbog transfera Pjace i Vide u Schalke i Besiktas

Izborniku je najbitniji kontinuitet kvalitetnih utakmica.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, u intervjuu za Sportske novosti je prokomentirao najnovije transfere Marka Pjace i Domagoja Vide u Schalke odnosno Besiktas.

O Pjacinom transferu, odnosno posudbi, izbornik je izjavio: “Najbitnije za sve nas, za reprezentaciju, Juventus, mene kao izbornika i njega kao igrača je da igra. Da ima kontinuitet, da se kroz utakmice vrati u formu u kojoj je bio. Naravno da na njega računam kao na potencijalnog igrača za reprezentaciju, da mi je u najužim kombinacijama i razmišljanjima, ali mora imati minutažu. Ovo je dobra odluka, sigurno će pokazati svoj potencijal i kvalitetu, ali trebat će mu vremena. Pozdravljam tu posudbu, drago mi je što je dogovoreno tako, ako su u Juventusu procijenili kako kod njih nema prostora da igra dovoljno”.

O transferu Vide u turski Besiktas, Dalić je kazao: “Vida se za sve izborio sam u zadnje tri-četiri godine u Kijevu, odigrao je vrhunski, otišao je na, za njega sigurno bolju destinaciju, gdje će mu više odgovarati. Tamo je isto jaka konkurencija, dovoljno je spomenuti Pepea, u tom klubu je i naš Mitrović, tako da će možda biti problem što su dvojica hrvatskih stopera u istoj momčadi i to obojica na popisu potencijalnih reprezentativaca. Ali, eto, nadam se da je Vida izabrao pravu opciju, da će igrati dobre utakmice. Vidim po dočeku navijača, euforiji koja u Istanbulu vlada u vezi s njim da je to vrhunski.”

Izbornik se nada kako će svi reprezentativci u narednom periodu imati standardnu minutažu jer se kroz stalno igranje mogu nametnuti za nošenje reprezentativnog dresa, jer je konkurencija unutar reprezentacije vrlo jaka.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.