Dalić uoči kvalifikacija: “favoriti smo, no ne budemo li profesionalni imat ćemo težak posao”

Dalić uoči kvalifikacija: “favoriti smo, no ne budemo li profesionalni imat ćemo težak posao”

Jurčević jako dobro pozna hrvatsku reprezentaciju i bit će teže od očekivanog protiv Azera.

foto: HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je u ponedjeljak s predstavnicima medija, po objavi popisa igrača za utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom, kojima će Vatreni krenuti u bitku za plasman na nadolazeće Europsko prvenstvo.

Dalićevi će se izabranici okupiti 18. ožujka u Zagrebu te odraditi jedan regeneracijski i dva pripremna treninga za sraz s Azerbajdžancima, koje vodi Nikola Jurčević.

“Nemamo mnogo vremena, najvažnije je biti ozbiljan i odgovoran. Favoriti smo, no ne budemo li profesionalni do kraja, imat ćemo težak posao. Sada se mijenja stil igre, mi moramo imati posjed lopte i biti strpljiva, dominantna momčad, na to moramo biti spremni. Nadam se da ćemo biti zdravi i moramo ozbiljno shvatiti suparnike”, najavio je izbornik.

Kako protiv Azerbajdžana i Mađarske?

“Teško će biti probiti azerbajdžanski blok, treba se čuvati kontri i polukontri. Oni preko Jurčevića imaju potpuni uvid u našu reprezentaciju, on zna sve o nama i zato će nam biti teže, ali i mi ćemo nakon pripreme znati sve o njima. Domaćini smo, trebamo pobjedu, i sve će ovisiti o nama. Očekujem i puni stadion, podršku, a onda nam ne može nitko ništa”, kaže Dalić.

“Svaka utakmica može biti opasna na početku kvalifikacija, u Budimpešti nas čeka pun stadion, te teška i zahtjevna utakmica. Sada smo mi kao viceprvaci svijeta svima poseban magnet. Ukoliko se imalo opustimo, bit će problema. Možda nam skupina izgleda lagano, ali i Wales i Mađarska i Slovačka prošli su skupinu na prošlom Europskom prvenstvu. Gostovanje u Mađarskoj vjerojatno će biti među najtežim ispitima u skupini”, dodao je.

Izbornik je komentirao i medijska nagađanja o mogućem povratku Darija Srne među Vatrene, s obzirom na zdravstvene poteškoće unutar momčadi:

“Uz dužno poštovanje i veliki respekt prema Dariju Srni kao igraču, čovjeku i kapetanu, naša je odluka ući u kvalifikacije s mlađim, dugoročnijim rješenjima na desnom boku. Cilj je proći kvalifikacije, bez velikih trauma, ali i složiti momčad za Europsko prvenstvo. Vrsaljko je sigurno izgubljen do kraja kvalifikacija i mnogo će nam nedostajati, zbog čega nam je izrazito žao. Nadamo se da će biti spreman za Europsko prvenstvo, no moramo tražiti druga rješenja. I naći ćemo ga, moramo se koncentrirati na one koje sada imamo”.

Nekoliko je riječi posvetio i drugim igračima u specifičnim situacijama – vrataru Lovri Kaliniću, napadaču Bruni Petkoviću te braniču Dejanu Lovrenu.

“S vratarima je posebna situacija, nije ih lako mijenjati, a Kalinić je prošle godine bio dobar i kvalitetan. Naravno, nisam sretan kada naši igrači nemaju dovoljnu minutažu, to nije dobro, ali imamo još dva tjedna do okupljanja. Petković je pokazao kvalitetu i dobre igre, a inače nemamo takav profil napadača, tako da ćemo konačnu odluku donijeti nakon Dinamovih utakmica s Benficom. Lovren je počeo trenirati, trebao bi i nastupiti ovaj tjedan. Zdrav je, i premda nam neće biti na raspolaganju za Azerbajdžan, nadam se da će biti spreman i doći na okupljanje u punoj formi, s ponekom utakmicom za Liverpool u nogama”.

izvor: HNS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.