Izbornik odrješito poručio: “Želim voditi Hrvatsku i na Euro!”

Izbornik odrješito poručio: “Želim voditi Hrvatsku i na Euro!”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić s Vatrenima je sinoć izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Plasman na Svjetsko prvenstvo  je ogroman uspjeh, velika stvar za sve nas. Svaka čast igračima i našim navijačima koji su se vratili na stadion, to je velika pobjeda”, rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon povratka iz Grčke, gdje s reprezentacijom Hrvatske sinoć izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Rekao je da mu je prošlih mjesec dana bilo iznimno stresno.

“Mjesec dana sam pod velikim pritiskom, držao sam emocije u sebi. Samo moja obitelj zna kako mi je bilo. Sinoć smo svi odahnuli. Bila bi šteta da ova generacija ne ide u Rusiju. Za neke je ovo zadnja šansa.”

Novi izbornik uspio je vratiti navijače na stadion.

“Valjda su ljudi vidjeli da sam došao na normalan način i poštenom vizijom. Čast mi je raditi za Hrvatsku i ne postavljam uvjete. Kod nas je najteže biti jednostavan i normalan. Nisam neki mag, radio sam svoj posao, oni što radim 12 godina. Pristupio sam igračima kao prijatelj, upozoravao i tražio povratne informacije, posebno oko taktike. Treba biti čvrst i strog, ali ako igrači u tebi ne vide kvalitetu, ako ne vide da im možeš pomoći, to ne prolazi”, objasnio je Dalić, gostujući u Dnevniku HTV-a.

S predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom razgovarao je na povratku iz Grčke, a utorak bi trebao i službeno potpisati ugovor.

“Moj stav se zna, Savez želi da ostanem. Sutra ćemo dogovoriti svoje uvjete. Neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj suradnji. Do sada nisam ništa tražio, ali sada ću tražiti reprezentaciju i u europskom ciklusu, to je onda ozbiljan rad”, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.