Dalić: “Da je BiH bila u poziciji kao Hrvatska svim grlom bih navijao za Zmajeve”

Dalić: “Da je BiH bila u poziciji kao Hrvatska svim grlom bih navijao za Zmajeve”

U ekskluzivnom intervjuu za Radio Sarajevo izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko progovorio je o dosadašnjoj karijeri, atmosferi oko Svjetskog prvenstva i budućnosti.

Foto: Zlatko Dalić / Instagram

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u posljednje je vrijeme dobio iznimno veliku podršku iz svih dijelova svijeta, no najveću ipak iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Zahvalan sam na tome. Znam da su za Hrvatsku navijali iz cijele BiH. Dobivao sam čestitke iz cijelog svijeta, ali mene su posebno drage poruke podrške iz Livna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Bihaća… Mi ne možemo popraviti ono što je bilo ranije, ali trebamo gledati prema naprijed. Iskreno, i normalno tako trebamo gledati. Ja bih isto navijaio za Bosnu i Hercegovinu na Mundijalu da je bila u toj situaciji kao što je Hrvatska, Svim grlom bih bio uz Zmajeve.” započeo je izbornik Vatrenih.

Dalić je primio i mnogo poruka iz arapskih zemalja u kojima ga iznimno poštuju. Postoji li mogućnost da se vrati tamo na trenersku klupu? “Toliko poruka sam iz arapskih zemalja dobio proteklih dana da vam ne mogu opisati. Mogu im samo zahvaliti na tome što su mi dali šansu. Na mom Twitter profilu samo jedna slika koju su oni postavili i posvetili je meni,  izazvala je preko milion emocija. Uvijek postoji mogućnost da im se vratim.”

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

Neminovno je bilo dotaknuti se teme Nikole Kalinića“Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbg toga. Kazat ću vam samo  da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući s Mundijala. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan.” 

A što dalje? Mnogo se govori o odlasku s pozicije izbornika i povratku na trenersku klupu. “Ja u Arabiji imam rejting i ljudi znaju šta sam napravio. Jednog dana ću se vratiti. S Nogometnim savezom Hrvatske imam ugovor još dvije godine. Sada sam na vrhuncu i moram biti oprezan.” bio je iskren hrvatski izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.