Damir Bičanić: Atmosfera je naša najveća snaga, mi smo prije svega prijatelji, pa tek onda suigrači

Damir Bičanić: Atmosfera je naša najveća snaga, mi smo prije svega prijatelji, pa tek onda suigrači

- Atmosfera je uvijek bila sjajna i uvijek će biti, bez obzira na eventualne loše rezultate i to je ono što nas krasi, kaže Bičanić

Damir Bičanić/Getty Images

Hrvatski rukometaši u petak od 17 sati odigrat će posljednju utakmicu u skupini B protiv Bosne i Hercegovine. Bit će to revijalni ogled budući da je Hrvatska već osigurala prvo mjesto, a Bosna i Hercegovina izgubila je sve šanse da izbori drugi krug.

– Poznajem neke igrače, znam da su očekivali više. Na kraju su sretni što su uopće ovdje, za njih je veliki uspjeh što su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu. Protiv nas će pokušati uzeti barem bod, a na nama je da im to ne dozvolimo. To su sve više, manje odlični igrači. Imaju dobru obranu s Prceom i Terzićem, odlične golmane i brza krila. Ova utakmica ne znači ništa ni njima ni nama, pa će biti utakmica bez žara i grubosti. Treba izbjeći eventualne ozljede, to je najbitnije. Na kraju treba i pobijediti jer moramo opravdati svoj rejting, ustvrdio je Damir Bičanić.

– Malo smo se odmorili protiv Irana. Ovo je prvi put da se u ovoj fazi igrači koji nose veći teret osjećaju odmorno. Sigurno da je to dobra stvar da izbornik može rotirati igrače. Svi su dobili priliku protiv  Irana, a dobit će i protiv Bosne i Hercegovine. Igračima koji manje igraju treba vremena da se opuste. Imaju kvalitetu da pomognu i podnesu teret. Sigurno da će im i utakmica protiv Bosne i Hercegovine dobro doći, ustvrdio je Bičanić.

Hrvatska zasad niže pobjede na Svjetskom prvenstvu, a atmosfera je kao i uvijek na najvišoj razini.

– Prvi put sam nastupio za reprezentaciju 2005. godine i atmosfera je uvijek sjajna. Mediji ne vide pola stvari koje se događaju. Atmosfera je uvijek bila sjajna i uvijek će biti, bez obzira na eventualne loše rezultate i to je ono što nas krasi i što je naša najveća snaga. Mi smo svi ovdje prije svega prijatelji, a onda kolege, zaključio je Bičanić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.