Damir Bošnjak brončani na EP u streljaštvu

Damir Bošnjak brončani na EP u streljaštvu

Uz Bošnjaka je još troje hrvatskih predstavnika nastupilo u Beogradu.

foto: fah

Na WPSA Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom 2018 u Beogradu, Bjelovarčanin Damir Bošnjak osvojio brončanu medalju u P1 disciplini 10 m zračni pištolj s pogođenih 209.7 krugova.

Odličnim nastupom u kvalifikacijskom meču Damir je među konkurencijom od 27 strijelaca izborio visoko 5. mjesto s rezultatom od 561 krug. U finalu podigao je kvalitetu gađanja na još višu razinu, što ga je u konačnici uz veliko iskustvo nastupanja na velikim natjecanjima dovelo do postolja i europske bronce.

Novi europski prvak je Ukrainac Oleksii Denysiuk s rezultatom 231.8 krugova, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku s pogođenih 231.7 kruga.

„Nakon solidno odrađenog osnovnog meča ušao sam u finale, da bih potom osvojio broncu. Kvaliteta suparnika u finalnom meču bila je skoro kao i na svjetskom prvenstvu, jedino su nedostajali naravno Korejanci. Prošle godine na Svjetskom kupu u Osijeku sam osvojio srebro, a ova bronca mi je prva nakon što sam 2007. u njemačkom Suhlu osvojio srebro, doduše u malokalibarskom pištolju „, izjavio je Damir Bošnjak i još dodavši:

„O kvaliteti mog rezultata dovoljno govori da je europski naslov osvojio aktualni svjetski prvak Oleksii Denysiuk, dok je srebro pripalo još jednom svjetskom prvaku, Tomasu Peseku , doduše u drugoj disciplini. Za ovo natjecanje pripremao sam se intezivno poslijednja tri mjeseca i doista me veseli da sam osvojio europsku medalju brončanog sjaja.“, zaključio je Bošnjak.

49-to godišnji Bjelovarčanin član je SKOI Bjelovar, a nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice . Damir Bošnjak streljaštvom se bavi više od 20 godina. Trener je i međunarodni sudac po ISSF i IPC kategoriji. Bošnjak je bio trener hrvatskih olimpijaca Petra Gorše i Bojane Đurković.

Damir Bošnjak nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeru gdje je osvojio sedmo mjesto.

Hrvatske boje branili su u Belexpocentar” streljani Sanja Soldo, Damir Bošnjak, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.