Damir Burić Šolta preuzeo Hajduk

Damir Burić Šolta preuzeo Hajduk

Odmah nakon završetka sezone Hajduk je imenovao Damira Burića Šoltu novim trenerom...

Foto: commons.wikimedia.org - Ballota

Nakon dugotrajnog razmišljanja vodstvo Hajduka je objavilo da je Damir Burić Šolta nasljednik Harija Vukasa na klupi. Ovo će za 50-godišnjeg Splićanina biti prvi samostalni posao, ali ima veliko iskustvo u njemačkom nogometu. Nadimak Šolta je dobio jer njegova obitelj potječe s istoimenog otoka. Igrao je u Waldhof Manheimu, Ingolstadtu, Freiburgu i Borussiji (M). Potom je bio pomoćni trener Freiburga, Bayera, Werdera i njemačke U-21 reprezentacije. Završio je uglednu trenersku akademiju Hennes-Weisweiler u Kölnu.

Burić je nakon službene potvrde imenovanja izjavio: “Hajduk je veliki profesionalni izazov, ali s osobne strane je to strast, ljubav i ponos jer sam jako vezan za ovaj klub. Nisam imao priliku biti igrač Hajduka, no sad se na drugi način ostvario moj san. Jako sam sretan i ponosan. Pratio sam sve posljednje utakmice Hajduka. Dobro poznajem momčad i kompletnu situaciju. Naravno, sve ću znati tek kad počnem s radom. Želim modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat.”

Marin Brbić misli: “Nakon dužih razgovora odabrali smo gospodina Damira Burića. Smatramo da je on najbolji izbor za naše ciljeve u novoj sezoni. Hvala Hariju Vukasu jer je pomogao Hajduku u teškim trenucima i izborio je Europu. Ostaje u klubu na nekoj drugoj funkciji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.