Damir Markota: Ne mislimo stati na prošlogodišnjem uspjehu sa Europskog prvenstva u Sloveniji

Damir Markota: Ne mislimo stati na prošlogodišnjem uspjehu sa Europskog prvenstva u Sloveniji

- Veselim se pripremama. Svi smo ovdje jer smo imali dobre sezone, okupili smo se i dobro smo raspoloženi, rekao je Markota

Damir Markota

Točno 34 dana prije početka svjetske smotre u košarci Hrvatska u Svetom Martinu marljivo “brusi formu” za Španjolsku. Da ih čeka težek pripremni period svjestan je jedan od onih koji imaju staža i staža u reprezentaciji, Damir Markota.

– Veselim se pripremama. Svi smo ovdje jer smo imali dobre sezone, okupili smo se i dobro smo raspoloženi kao što ste mogli vidjeti. Ne mislimo stati na prošlogodišnjem uspjehu, rekao je Markota koji ima NBA iskustva u nogama pa je uslijedilo i logično pitanje – što bi savjetovao našim”‘novopečenim” NBA igračima Rudežu i Bogdanoviću

– To su igrači koji su definitivno zaslužili da potpišu za najjaču ligu svijeta. Kao što ste vidjeli, imali smo jako dobro ljeto i to je polučilo ovakve rezultate i dobre ugovore. Mogu ja njima reći otprilike kako to izgleda i mogu im dati savjete ali mislim da to sada nije prioritet.

Najbolji hrvatski košarkaši nisu imali puno vremena za odmor nakon aporne klupske sezone. U špici ljeta svoje su usluge stavili na dispoziciju stručnom stožeru koji je uoči Španjolske dobio dva nova pojačanja. Slaven Rimac i Žan Tabak “produžene su ruke” izbornika Jasmina Repeše.

– Mi smo ovdje isključivo da razmišljamo o reprezentaciji. Počeli smo jednu lijepu priču prošle godine i gušt je vidjeti sve ove momke na okupu. Nije velika razlika u godinama, i zaista se lijepo družiti i biti u ovakvoj jednoj okolini, uz ovakav ritam treninga, uz uvjete koje nam je savez omogućio, zaključio je Markota.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.