Damir Markota za HR: Reprezentaciji ću se uvijek odazvati

Damir Markota za HR: Reprezentaciji ću se uvijek odazvati

- Brzo sam se dogovorio sa vodstvom Cibone. Bili su jako korektni. Malo me i obitelj povukla u Hrvatsku i evo me opet tu nakon pet godina, objašnjava 29-godišnji Markota

Damir Markota

Hrvatski reprezentativac Damir Markota odradio je prve treninge sa novim (starim) klubom i u ponedjeljak bi trebao istrčati u dresu Cibone protiv Zadra u okviru regionalne ABA lige. “Šveđo” se u redove Vukova vratio nakon pet godina, potpisavši za Cibonu ugovor do kraja sezone.

– Sretan sam zbog povratka. Situacija u inozemnim klubovima isto više nije kakva je bila, tako da sam se brzo dogovorio sa vodstvom Cibone. Bili su jako korektni. Malo me i obitelj povukla u Hrvatsku i evo me tu nakon pet godina, objašnjava 29-godišnji Markota koji je karijeru započeo upravo “Pod tornjem” 2001. godine.

U sezoni 2006./2007. igrao je za Milwaukee Buckse (NBA), a nakon toga nastupao za Spartak iz St. Peterburga, Žalgiris (Litva), Cibonu, španjolsku ViveMenorcu i Bilbao, slovensku Union Olimpiju, KK Zagreb te turski Bešiktaš. Posljednja dva angažmana odradio je u njemačkom Bambergu i Bilbaou.

– Mislim da je u ovom trenutku moje karijere Cibona najbolja opcija. Što se tiče ponovnog odlaska u inozemstvo, nikad se nezna, ali ako bude sve u redu mislim da bih mogao karijeru i zaključiti u Ciboni, dodaje hrvatski reprezentativac.

Zagrepčani i ove sezone žele što dalje na hrvatskim i regionalnim parketima. No, to neće biti nimalo lako budući da je Cibona uoči sezone ostala bez najboljeg igrača Darija Šarića.

– Trenutačno sam potpuno fokusiran na Cibonu. Da se uklopim što prije na kvalitetan način i da pokušamo ponoviti prošlogodišnje rezultate. Iako to neće biti lako, pogotovo jer je momčad ostala bez Šarića, dodaje Markota koji je ovoga ljeta nastupio za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Iako je smotra donijela dosta razočaranja svim hrvatskim reprezentativcima, Markota se i dalje vidi u dresu Hrvatske:

– Zašto ne. Reprezentacija mi je uvijek predstavljala veliku čast i rado sam se odazivao svim akcijama. Tako će biti i u budućnosti. Tko god da bude izbornik ja sam na dispoziciji, zaključuje Markota.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.