Damir Vrbanović: Događaji na San Siru atentat su na hrvatski nogomet!

Damir Vrbanović: Događaji na San Siru atentat su na hrvatski nogomet!

- Dan uoči utakmice dobili smo informaciju da je van sustava kupljeno oko 1.400 ulaznica!, rekao je Zoran Cvrk

Slika za zaborav/Getty Images

Hrvatski nogometni savez sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj se očitao u neredima u Milanu i prekidu utakmice Italija – Hrvatska. Nakon priopćenja HNS-a, krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj još se jednom osvrnula na događaje. Izvršni predsjednik Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk bili su zaduženi da još jednom pojasne tijek događaja.

– Nevjerojatno je da neki navijači žele da se Hrvatsku kazni. Mi smo svjesni situacije, ali nitko nije mislio da će eskalirati do ovih granica da nas se pokuša izbaciti iz natjecanja. Nema načina da se opravdaju događaji na stadionu San Siro, rekao je Damir Vrbanović.

– Dobili smo izvješće UEFA-e o događajima, javio se i FARE koji je ponudio slike kukastih križeva na tribinama. Vidim da neki pokušavaju to prikazati kao opravdan način borbe. To je suludo. Odluka UEFA-e trebala bi stići kroz desetak dana, izvjesno je da ćemo biti kažnjeni, ustvrdio je Vrbanović.

– Dojava da bi moglo doći do pokušaja da se prekine utakmica stigla je za vrijeme susreta. To je atentat na hrvatski nogomet! Tražimo i od države da napravi svoj dio posla. Na domaćim utakmicama nema problema jer policija zna s kime ima posla. Talijani očito nisu obavili posao na ulazu jer neki navijači su nam otkrili da su mogli unijeti na tribine što god su htjeli. Ovo nema veze ni sa Zdravkom Mamićem, ovo je čisti huliganizam. rekao je Vrbanović koji je najavio da je u četvrtak u 10 sati u Ministarstvu je sazvan sastanak Nacionalngo vijeća za borbu protiv spriječavanja nereda.

Zoran Cvrk progovorio je o velikom broju navijača koji je ušao na tribine kupivši ulaznice u Trstu i Ljubljani.

– Dogovor je bio da Talijani neće prodavati ulaznice na dan utakmice za našu tribinu. Dan uoči utakmice dobili smo informaciju da je van sustava kupljeno oko 1.400 ulaznica! Budući da su navijači imali legalne ulaznice moralo im se omogućiti ulaz na stadion. Talijani su napravili puno toga da sve ode u krivom smjeru. Ne želimo uopće govoriti o tome je li to namjerno ili slučajno, rekao je Zoran Cvrk.

– Problem je u činjenici jer su se ulaznice za našu tribinu mogle kupovati van sustava, iako su nas uvjeravali da do toga neće doći. Kasnije se ispostavilo da je još 800 ljudi kupilo ulaznice van sustava, dakle ukupno 2.200 ljudi. O teroijama zavjere nema smisla raspravljati, zaključio je Zoran Cvrk.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.