Damjan Rudež u razgovoru za FIBA-u: Eurobasket mi je dao samopouzdanje

Damjan Rudež u razgovoru za FIBA-u: Eurobasket mi je dao samopouzdanje

- Možemo biti sretni ždrijebom za SP u Španjolskoj. Mislim da bi bilo nerealno očekivati medalju, kaže Rudež

Hrvatski reprezentativac Damjan Rudež bio je jedan od sugovornika za internet stranicu europskog ogranka FIBA-e. Povod je bio pobjednički koš u petom kolu Topa 16 Eurokupa između Cedevite i CAI Zaragoze. Rudež je u posljednjoj sekundi presudio bivšem klubu.

– Puno je emocija bilo na toj utakmici. Važna utakmica za obje momčadi. Uz sve to dogodio se i taj koš u posljednjim trenucima. To je nešto što nikada neću zaboraviti, objašnjava Rudež, koji uživa u najboljoj sezoni karijere.

Nakon dvije odlične sezone u redovima Cedevite igračku karijeru trenutačno gradi na parketima najjače europske lige. Sve je važnije napadačko oružje momčadi iz Zaragoze.

– Sezona u Zaragozi je zasad više nego odlična. Pogotovo u zadnje vrijeme kada sam ušao u dobar napadački ritam, dodao je Rudež, inače jedan od najopasnijih tricaša u Europi, što je zorno pokazao na prošlogodišnjem Eurobasketu. Zagrepčanin je Sloveniji uglavnom ulazio s klupe, pogodivši na tom natjecanju nekoliko ključnih trica.

– Prošlogodišnje EP puno mi je pomoglo na planu samopouzdanja. Mislim da nam je svima pomogao dobar rezultat Hrvatske. Svi reprezentativci su u klupsku sezonu ušli napunjeni samopouzdanjem. I dalje osjećam efekt tog natjecanja i nadam se da sličnu priču možemo ponoviti i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, nastavlja 208 centimetara visoki šuter.

Hrvatsku je ždrijeb nadolazeće svjetske smotre smjestio u skupinu sa Argentinom, Grčkom, Portorikom, Senegalom i Filipinima. Rudež je za FIBA-ine stranice prokometnirao i hrvatske izglede u Španjolskoj:

– Mislim da možemo biti sretni s ždrijebom. Skupina je dobra s lijepim izgledima da se plasiramo u sljedeći krug. Mislim da ćemo dalje proći Argentina, Grčka, Portoriko i mi. Senegal i Filipini su tu lagano autsajderi. No, to je SP i nikoga se ne smije potcijeniti. To može biti pogubno.

Košarka je nakon uspješnog nastupa u Sloveniji ponovo u modi. Rudež se u razgovoru za FIBA-u dotaknuo i hrvatskih izgleda u Španjolskoj.

– Mislim da bi bilo nerealno očekivati medalju. No, prisutan je pozitivan trend. Pogotovo nakon što smo u Sloveniji nakon 18 godina pauze opet ušli u polufinale. Moramo nastaviti tako i dalje, te na krilima te pozitivne atmosfere pokušati napraviti što bolji rezultat u Španjolskoj, zaključio je Rudež.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.